Receptai
Kaip pagaminti pačią skaniausią mėtinę uogienę?


Ingredientai
- 1 l vandens
- 200 g mėtų
- 1 citrina
- 2 v.š. cukraus
- 1 paketas želatinos
- Žali maistiniai dažai

Gaminimas
- Pirmiausia tau reikia pasiruošti mėtos lapus. Šakeles nuplauk ir padžiovink, o paskui supjaustyk kartu su koteliais.

- Citriną nuplauk ir supjaustyk pusmėnuliais arba kubeliais. Sudėk mėtas ir citriną į verdantį vandenį.

- Periodiškai maišydama virk mėtą ir citriną apie 20 minučių. Po to nukošk nuovirą per smulkų sietelį. Rekomenduojama nukošti per sietelį bent porą kartų, kad jis pasidarytų skaidrus. Galima per marlę.

- Švarų nuovirą supilk atgal į puodą ir supilk ten cukrų. Virk dar 20-30 minučių. Kuo ilgiau virsi, tuo tirštesnė bus uogienė.

- Toliau reikia pridėti želatiną. Galima naudoti agaro miltelius. Supilti į puodą juos reikia pačioje virimo pabaigoje, gerai išmaišyti ir virti uogienę dar 2 minutes.

- Uogienės spalva savaime išeina nelabai viliojanti, tad reikia naudoti maistinius dažus. Tada ji bus ryškiai smaragdinės spalvos. Dabar beliko supilstyti uogienę į stiklainius, uždaryti gerai ir padėti žiemai.
Tai jums tikrai patiks!



