Receptai
Kaip pasigaminti liula – kebabą: 7 naudingi patarimai
Šio patiekalo gaminimo procesas iš pirmo žvilgsnio pakankamai paprastas. Mėsą smulkiai sukapojama, sumaišoma su kurdiukinių avių taukais ir susmulkintu svogūnu, formuojami kotletukai, užmaunami ant iešmo ir kepama ant atviros ugnies.
Kurdiukinių avių taukai šiame recepte nepakeičiami — juk jie sulipdo mėsos gabalėlius ir svogūną į vieną kotletuką. O svarbiausia liula-kebabo gaminime – mokėti užmauti kotletą ant iešmo.
Tai padaryti ne taip ir lengva. Bet yra keletas paslapčių, kurios gali padėti.
Liula-kebabo gaminimo paslaptys
— Faršą reikia ilgai maišyti, tokiu būdu jis bus daug lipnesnis.
— Kai lipdysite kotletus, būtinai mirkykite rankas vandenyje. Faršas nelips prie rankų.
— Jei jūs tik pradedantieji liula-kebabų gamintojai – įdėkite į faršą 1 vištos kiaušinį arba tiesiog baltymą. Jis padės kotletus sulipinti.
— Naudok tik plačius iešmus — ne mažiau, kaip 2 cm pločio. Ant jų mėsa daug geriau laikysis.
— prieš pradėdami lipdyti kotletukus, palaikykite faršą šaldytuve. Kurdiukiniai taukai sušals ir bus lengviau formuoti kotletus. Kitu atveju taukai tirps rankose, o faršas kris gabalais.
— Paruoštus iešmus su kotletais taip pat įdėkite į šaldytuvą 15-ai minučių. Kad mėsytė geriau laikytųsi ant iešmų kepimo metu.
— Kiekvieną iešmą laikykite ant ugnies po 12 minučių, apversti reikės po 4 kartus. Taip liula-kebabas iškeps iš visų pusių.
Tai jums tikrai patiks!