Receptai
Švelnūs blyneliai be miltų – jie tirpsta burnoje
Patikrintas receptas, kuris pavyks iš pirmo karto!
Ingredientai:
- ✓ Kiaušiniai — 6 vnt.
- ✓ Pienas — 0,5 l
- ✓ Krakmolas — 5–6 valg. š.
- ✓Saulėgrąžų aliejus— 1 valg. š.
- ✓ Varškė— 300 gr
- ✓ Cukrus— pagal skonį
- ✓ Grietinė— pagal skonį
- ✓Sviestas— pagal skonį
Kaip gaminti blynelius:
Suplakite 5 kiaušinius su cukrumi.
Po to, nuolat maišydami kiaušinio mišinį, supilkite krakmolą. Neturi likti gumuliukų.
Supilkite pieną ir aliejų. Išmaišykite. Palikite pastovėti 15 minučių. Tešla bus skysta. Keptuvę patepkite aliejumi arba gabaliuku lašinių.
Blynus kepkite tik iš vienos pusės! Iš tokio kiekio tešlos turėtų gautis 25 plonyčiai blyneliai.
Paruoškite įdarą. Varšką pertrinkite su cukrumi ir 1 kiaušiniu. Galima pridėti aguonų arba razinų.
Ant blynų dėkite varškės įdarą. Suvyniokite taip, kaip jums patinka.
Blynų suktinukus sudėkite į puodą. Sluoksnius reikia pertepti grietine su lydytu sviestu.
Puodą 10-15 minučių įdėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Skanaus!