Receptai
3 populiariausių itališkų makaronų rūšys ir kaip pagaminti
Karbonara.
Ingredientai:
200 g bekono
2 skiltelės česnako
200 ml 20% grietinėlės
½ v.š. tomatų pastos
200 g spagečių
0,5 l vandens
100 g parmezano
2 baziliko šakelės
Druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas :
- Supjaustyti bekoną, apkepinti gilioje keptuvėje. Suberti smulkintą česnaką. Apkepinti dar 3 minutes.
- Supilti grietinėlę, pabarstyti druskos, pipirų, taip pat sudėti tomatų pastą. Palaukti, kol masė užvirs, sumažinti ugnį ir virti, kol sutirštės.
- Makaronus virti iki pusiau bus išvirę. Perpilti į keptuvę. Pridėti baziliko. Troškinti grietinėlės – bekono padaže, kol bus paruošti.
- Prieš tiekiant, pabarstyti parmezanu.
Boloneze
Ingredientai:
300 g spagečių
300 g mėsos faršo
1 svogūno galvutė
2–3 česnako skiltelės
200 g lydyto sūrio
3 v.š. tomatų pastos
½ ryšulėlio žalumynų
Augalinio aliejaus pagal skonį
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Išvirti spagečius.
- Apkepinti susmulkintą svogūną. Pridėti faršą. Kepti, kol mėsa bus iškepusi.
- Supilti tarkuotą sūrį ir palaukti, kol jis išsilydys.
- Išspausti česnaką ir sudėti tomatų pastą. Patroškinti uždengus. Pridėti porą šaukštų vandens, pasūdyti ir papirinti.
- Suberti smulkintus žalumynus.
- Tiekti mėsos padažą prie spagečių.
Spagečiai su vištienos krūtinėle.
Ingredientai:
1 vištienos krūtinėlė
400 g spagečių
200 ml 20% grietinėlės
1 svogūno galvutė
20 g sviesto
Druska ir Provanso žolelės pagal skonį
Gaminimas:
- Išvirti krūtinėlę sūdytame vandenyje. Atvėsinti ir supjaustyti kubeliais.
- sumulkintą svogūną apkepinti svieste. Prie jo sudėti mėsą. Kepti 3 min.
- Į keptuvę supilti grietinėlę, troškinti uždengus 4 minutes.
- Išvirti makaronus. Perpilti į keptuvę, pridėti druskos ir Provanso žolelių. Išmaišyti ir tiekti į stalą.
Tai jums tikrai patiks!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.