Receptai

3 populiariausių itališkų makaronų rūšys ir kaip pagaminti

Karbonara.

Ingredientai:

200 g bekono

2 skiltelės česnako

200 ml 20% grietinėlės

½ v.š. tomatų pastos

200 g spagečių

0,5 l vandens

100 g parmezano

2 baziliko šakelės

Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas :

  1. Supjaustyti bekoną, apkepinti gilioje keptuvėje. Suberti smulkintą česnaką. Apkepinti dar 3 minutes.
  2. Supilti grietinėlę, pabarstyti druskos, pipirų, taip pat sudėti tomatų pastą. Palaukti, kol masė užvirs, sumažinti ugnį ir virti, kol sutirštės.
  3. Makaronus virti iki pusiau bus išvirę. Perpilti į keptuvę. Pridėti baziliko. Troškinti grietinėlės – bekono padaže, kol bus paruošti.
  4. Prieš tiekiant, pabarstyti parmezanu.

Boloneze

Ingredientai:

300 g spagečių

300 g mėsos faršo

1 svogūno galvutė

2–3 česnako skiltelės

200 g lydyto sūrio

3 v.š. tomatų pastos

½ ryšulėlio žalumynų

Augalinio aliejaus pagal skonį

Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Išvirti spagečius.
  2. Apkepinti susmulkintą svogūną. Pridėti faršą. Kepti, kol mėsa bus iškepusi.
  3. Supilti tarkuotą sūrį ir palaukti, kol jis išsilydys.
  4. Išspausti česnaką ir sudėti tomatų pastą. Patroškinti uždengus. Pridėti porą šaukštų vandens, pasūdyti ir papirinti.
  5. Suberti smulkintus žalumynus.
  6. Tiekti mėsos padažą prie spagečių.

Spagečiai su vištienos krūtinėle.

Ingredientai:

1 vištienos krūtinėlė

400 g spagečių

200 ml 20% grietinėlės

1 svogūno galvutė

20 g sviesto

Druska ir Provanso žolelės pagal skonį

Gaminimas:

  1. Išvirti krūtinėlę sūdytame vandenyje. Atvėsinti ir supjaustyti kubeliais.
  2. sumulkintą svogūną apkepinti svieste. Prie jo sudėti mėsą. Kepti 3 min.
  3. Į keptuvę supilti grietinėlę, troškinti uždengus 4 minutes.
  4. Išvirti makaronus. Perpilti į keptuvę, pridėti druskos ir Provanso žolelių. Išmaišyti ir tiekti į stalą.

Tai jums tikrai patiks!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page