Receptai
Varškės ir moliūgų apkepas, receptas žingsnis po žingsnio su nuotraukomis
Ingredientai
– varškė 500 g
– kepto moliūgo tyrė (500 g įdarui + 100 g užpilui) 600 g
– cukrus (100 g į varškę + 70 g į moliūgą + 20 g į užpilą) 190 g
– kiaušiniai ( 2 į varškę + 2 į moliūgą + 1 į užpilą) 5 vnt
– kukurūzų krakmolas (su nedideliais kaupais 1 valgomasis šaukštas į moliūgą + 1 valgomasis
šaukštas į varškę ) 2 valgomieji šaukštai
– aguonos (nebūtinai) 25 g
– apelsinas (žievelė) 1 vnt
– grietinė (užpilas) 100 g
Paruošimo receptas žingsnis po žingsnio
1. Aguonas pavirti 15 minučių ant vidutinės ugnies, vandenį nupilti, aguonas išdžiovinti, aš dėjau ant servetėlės. Varškę su 100 g cukraus susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės. Dėti 2 kiaušinius, 1 valgomąjį šaukštą krakmolo, aguonas, permaišyti.
2. Bet kokiems kepiniams aš kepto moliūgo minkštimą išspaudžiu per marlę, sulenktą 3-4 kartus. 500 g moliūgo tyrės – tai jau nusunktos nuo skysčio. Moliūgą, 70 g cukraus ir apelsino žievelę susmulkinti blenderiu, dėti 2 kiaušinius, 1 valgomąjį šaukštą krakmolo, permaišyti.
3. Išardomos formos (22 cm) dugną užtiesti kepimo popieriumi, sutepti sviestu popierių ir formos sieneles, galima apibarstyti miltais. Dėti įdarus paeiliui griežtai į centrą po valgomąjį šaukštą.
Pageidautina, kad abu įdarai būtų vienos konsistencijos, jei kuris nors tirštesnis, atskiesti grietine.
4. Forma su varškės ir moliūgų mase truputį pastuksenti į stalą, kad masė tolygiai pasiskirstytų po
formą.
5. Kad pjaustant apkepą mums gautųsi gražus piešinėlis, mediniu iešmeliu nuo formos sienelių link centro nuvesti kelis „spinduliukus“. Pašauti apkepą į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę 40-50 min.
6. Užpilui sumaišyti grietinę, 20 g cukraus, 1 kiaušinį ir 100 g moliūgų tyrės.
7. Išimti gatavą apkepą iš orkaitės, užpilti užpilu ir dar pašauti kepti 7-10 min. Gatavą apkepą ataušinti formoje ir tik tada nuimti jos bortelius.