Receptai

Labai skanūs kopūstai gruziniškai

  • Baltagūžiai kopūstai 3 kg;
  • burokėliai 1,5 kg;
  • raudonieji aštrūs pipirai 3 vnt.;
  • česnako galvutės 2 vnt.;
  • lapinis salieras 2 ryšul.;
  • druska 3 š.;
  • vanduo 2 l.

Gaminimas:

  1. Šiems kopūstams ruošti rinkitės kopūstus su mažomis gyslomis ir raudonus burokėlius – ryškumui.

2. Paruošiam rasalą. Tam užverdame vandenį ir įdedam druską, Visai atšaldome.

3. Kopūstus supjaustyti nedidelėmis skiltimis kartu su kotu. Kuo mažesni gabalėliai, tuo ryškiau nusidažys kopūstai. Bet labai smulkiai irgi nevertėtų.

  1. Burokėlius supjaustyti plonais griežinėliais.

5.Česnaką nulupti ir supjaustyti į 2-3 dalis

  1. Aštriuosius pipirus išvalyti ir supjaustyti žiedeliais.
  2. Į gilų indą, skirtą rauginimui, sudėti sluoksniais burokėlius ir kopūstus. Pabarstyti viską česnaku ir pipirais. Sudėti sutrinto saliero lapus.
  3. Užpilti šaltu rasalu taip, kad visai padengtų kopūstus ir palikti mažiausiai trims, o geriau penkioms dienoms.
  4. Kopūstus tiekti kaip u-kandį prie bet kokios mėsos, bulvių, su košėmis ir t.t.
    Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page