Receptai

Vištos sparneliai su traškia plutele. Gaminami greitai, vos per 30 minučių: orkaitės nereikia

Taip vištos sparnelius gaminu visada ir šiandien nusprendžiau pasidalinti šiuo receptu su jumis.

Sparneliai turės traškią plutelę, po kuria – švelni ir sultinga mėsa. Puikus užkandis, kai nėra daug laiko.

Paruošimui jums prireiks tokių ingredientų:

– vištos sparneliai ar kitos dalys 1 kg
– alus apie 400 ml
– aliejus 2 valgomieji šaukštai
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– pipirai ir prieskoniai
– žalumynai

Paruošimo procesas:

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Apkepame sparnelius keptuvėje su aliejumi kol apskrus.

Kai atsiras plutelė, sūdome ir beriame pipirus, kitus prieskonius pagal skonį, būtinai kalendros ir gerai viską permaišome. Sūdyti geriausia būtent po to, kai mėsa pasidengė plutele – druska išstumia iš audinių sultis, o kai yra plutelė, visas skystis lieka mėsos viduje. Todėl ji gaunasi švelni ir sultinga.

Alų imkite bet kokį, aš naudojau šviesų, ir pilkite ant sparnelių.

Kai skystis užverda, sumažiname ugnį ir troškiname be dangčio, kol visas alus išgaruos.

Periodiškai apverčiame mėsą.

Tokius apetitiškus ir aromatingus sparnelius patiekiame su salotomis, garnyrais iš keptų ar virtų bulvių, užkandis puikiai tinka ir prie virtų ryžių. Būtinai padarykite aštrių ir pikantiškų padažų iš majonezo su garstyčiomis ir česnaku, galima patiekti adžiką, puikiai tinka ir pikantiškas slyvų padažas.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page