Receptai
Minkšti kaip pūkas ir lengvi kaip oras beliašai
Gaminame minkštą ir lengvą beliašų tešlą, kurią užmaišome su pienu ir vandeniu. Tokia sudėtis padeda
padaryti tešlą elastingą, iškepus ji nebus guminė ir ilgai išliks šviežia.
Paruošimui jums prireiks tokių ingredientų:
– šiltas pienas 100 ml
– šiltas vanduo 150 ml
– druska ir cukrus po 1 arbatinį šaukštelį
– šviežios mielės 11 g arba sausos 5 g
– kiaušinis 1 vnt
– aliejus 30 ml
– miltai 480 g
Įdaro paruošimui reikia:
– faršas 300 g
– svogūnas 1 vnt
– druska, pipirai, kalendra, mėsos prieskoniai, vanduo
Paruošimo procesas
Sumaišome šiltą pieną ir vandenį, beriame druską ir cukrų, dedame mieles ir permaišome.
Dedame kiaušinį ir aliejų, permaišome.
Miltus sijojame ir dalimis beriame į masę, išmaišome. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau,
svarbiausia neužkimšti masės miltais.
Tešlą uždengiame plėvele ir paliekame šiltoje vietoje 1 val.
Faršą gardiname trintu svogūnu, druska ir įvairiais prieskoniais, gerai permaišome. Jei masė tiršta,
įpilkite truputį ledinio vandens ir gerai išmaišykite.
Tešlą paminkome ir dalijame porcijomis, kočiojame rutuliukus, uždengiame plėvele ir paliekame 10 min.
Formuojame beliašus su įdaru ir apkepame aliejuje kol parus. Aliejaus galima įpilti daugiau, kad jie keptų
kaip gruzdintuvėje.
Beliašai išeina labai lengvi, su sultingu ir aromatingu įdaru.