Receptai

Desertas „Eglės kankorėžiai“

Ingredientai:

  • kukurūzų dribsniai – 90 g
  • graikiniai riešutai – 0,5 stiklinės (išgliaudytų)
  • cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas (papuošimui)
  • virtas sutirštintas pienas – 180 g
  • porcijų skaičius – 4

Paruoškite jau gatavus produktus: riešutus, sutirštintą pieną ir kukurūzų dribsnius. Cukraus pudros prireiks pačioje pabaigoje kankorėžių puošimui.

Susmulkinkite riešutus (arba paprasčiausiai smulkiai sukapokite juos peiliu).

Į kukurūzų dribsnius dėkite riešutus.

Paskui dėkite sutirštintą pieną. Permaišykite gerai ir atsargiai, kol mišinys taps klampus ir vienalytis. Nesulaužykite dribsnių!

Paimkite taures, idealu – kūgio formos. Pas mane tokių nebuvo, todėl paėmiau šampanines.

Svarbiausia, kad taurės nesusiaurėtų viršuje, kitaip nebus įmanoma išimti kankorėžių! Suvilgykite jas vandeniu ir pripildykite mišinio. Truputį paspauskite šaukšteliu. Dėkite į šaldytuvą 3 val.

Po 3 valandų truputį pakelkite kankorėžius peiliu ir ištraukite juos iš taurių. Dėkite į lėkštutę ir pabarstykite
pudra. Kankorėžiai paruošti!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page