Receptai
Aguročių vasarą nekepu. Originalaus užkandžio receptas vos per kelias minutes
Tai labai skanių, pikantiškų marinuotų aguročių receptas, kurie marinuojasi neilgai, o gaunasi labai
originalus ir įdomus užkandis.
Paruošimui jums prireiks tokių ingredientų:
– aguročiai 3 vnt
– svogūnas 1 vnt
– krapai ir petražolės
– česnakas 2 skiltelės
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– cukrus 0,5 arbatinio šaukštelio
– Dižono garstyčios 1 valgomasis šaukštas
– obuolių actas 3 valgomieji šaukštai
– juodieji ir raudonieji pipirai, paprika
Paruošimo procesas
Rinkitės jaunus aguročius, kad nereikėtų šalinti žievės. Pjaustome plonais griežinėliais.
Svogūną pjaustome plonais žiedais.
Krapus ir petražoles smulkiai kapojame.
Dedame į maišelį aguročius, svogūnus ir žalumynus, smulkintą česnaką. Beriame druską ir cukrų, pilame
actą, dedame kitus ingredientus.
Uždarome maišelį ir intensyviai purtome, kad visi ingredientai gerai susimaišytų.
Dedame į šaldytuvą 3-6 val, periodiškai permaišydami, kad marinatu gerai persisunktų visi aguročiai.
Užkandis gaunasi tiesiog stulbinantis, puikiai tinka prie įvairių mėsiškų patiekalų, keptų ar virtų šviežių
bulvių, šašlykų, muštinių ir kitų garnyrų bei patiekalų.
Po pirmo užkandžio paruošimo jūs galėsite pagal savo skonį dėti ir kitų ingredientų, galbūt kažkas mėgsta kalendrą, o kažkieno skoniui labiau tinka džiovintos aromatinės žolelės.