Receptai
Amerikiečių pamėgta bananų duona
Tai mėgstamas Megan Markl, Krisi Teigen ir seserų Kardašian patiekalas. Bananų duona – vienas iš
klasikinių amerikietiškų delikatesų. Ją galima valgyti tiek pusryčiams, tiek patiekti kaip desertą prie kavos.
Ingredientai:
– 4 labai prinokę bananai
– 1 kiaušinis
– 1,5 stiklinės miltų
– 2 valgomieji šaukštai riešutų sviesto
– 1⁄2 stiklinės moliūgų sėklų
– 1⁄2 stiklinės smulkiai supjaustytų graikinių riešutų
– 1 stiklinė kokosų aliejaus
– 4 arbatiniai šaukšteliai ksilitolio ar stevijos
– 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
– 2 šaukšteliai kepimo miltelių
Paruošimo būdas:
1. Prinokusius bananus supjaustyti gabaliukais ir sutrinti šakute. Jų nereikia smulkinti iki vienalytės
masės. Palikus stambesnius gabaliukus banano aromatas bus labiau pastebimas.
2. Dėti iš eilės: kiaušinį, miltus, riešutus, kepimo miltelius, ksilitą ir cinamoną.
3. Galiausiai atsargiai supilti šiltą kokosų aliejų ir permaišyti mentele.
4. Gatavą masę supilti į formą, užtiestą kepimo popieriumi.
5. Kepti 30 min 180 laipsnių temperatūroje.
Bananų duoną galima patiekti šiltą ar jau visiškai ataušusią. Prieš patiekiant ją galima pagardinti tiršta
karamele ar plakta grietinėle. Bananų duona bus skani ir sekančią dieną, ypač supjausčius ją riekutėmis
ir padžiovinus tosteryje.
Gero apetito!