Receptai
Be orkaitės ir vaflinės, traškūs vamzdeliai prie arbatos
Ingredientai
– kiaušiniai 3 vnt
– cukrus 100 g
– pienas 120 g
– sviestas 100 g
– miltai 200 g
– vanilinas 1 žiupsnis
1. Į gilų indą įmuškite kiaušinius, įpilkite cukraus.
2. Kiaušinius su cukrumi suplakite mikseriu 5 minutes į vienalytę purią masę su tiršta puta viršuje.
3. Paskui įdėkite minkštą sviestą, mišinį dar kartą suplakite mikseriu, kol pilnai ištirps sviestas.
4. Iškart supilkite kambario temperatūros pieną.
5. Miltus išsijokite, berkite į pagrindinį mišinį. Aromatui dėkite truputį vanilino.
6. Užmaišykite purią, saikingai tirštą tešlą. Tešla turi priminti kreminę masę.
7. Keptuvę įkaitinkite ant viryklės. Ant sauso karšto paviršiaus dėkite pusę valgomojo šaukšto
masės, greitai paskirstydami jį plonu sluoksniu ant paviršiaus.
8. Kepkite gaminius ant nedidelės ugnies po pusę minutės iš kiekvienos pusės.
9. Po kepimo paplotėlius iškart susukite į vamzdelius, nes paskui jie trupės.
10. Tokiu būdu iškepkite visus egzempliorius. Sudėkite juos krūvele į lėkštę, pabarstykite cukrauspudra.
11. Patiekite vamzdelius prie arbatos, kavos ar pieno.
Gero apetito!