Receptai
Befstrogenas: geriausias receptas – iš mano močiutės

Ingredientai:
- 500 g jautienos (minkštimas)
- 1-2 svogūnai
- 200 g pievagrybių
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių (pastos)
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 valgomasis šaukštas miltų
- 200 g vandens
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- druska ir prieskoniai pagal skonį
Paruošimas:
- Jautieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Supjaustyti svogūnus pusžiedžiais. Supjaustyti pievagrybius plonomis plokštelėmis.
- Apkepti svogūnus kol pagels, paskui dėti grybus ir apkepti, kol išgaruos skystis neuždengus dangčiu.
- Tada į įkaitintą keptuvę dėti jautieną.
- Kai tik mėsa parus, dėti miltus ir greitai permaišyti.
- Į svogūnus ir grybus dėti vandenį, grietinę, garstyčias ir prieskonius.
- Perdėti mėsą iš keptuvės į padažą ir troškinti, kol bus minkšta.
- Patiekti su makaronais, arba bulvių košė.

Gero apetito!



