Receptai

Befstrogenas: geriausias receptas – iš mano močiutės

Ingredientai:

  • 500 g jautienos (minkštimas)
  • 1-2 svogūnai
  • 200 g pievagrybių
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių (pastos)
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • 200 g vandens
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • druska ir prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Jautieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Supjaustyti svogūnus pusžiedžiais. Supjaustyti pievagrybius plonomis plokštelėmis.
  2. Apkepti svogūnus kol pagels, paskui dėti grybus ir apkepti, kol išgaruos skystis neuždengus dangčiu.
  3. Tada į įkaitintą keptuvę dėti jautieną.
  4. Kai tik mėsa parus, dėti miltus ir greitai permaišyti.
  5. Į svogūnus ir grybus dėti vandenį, grietinę, garstyčias ir prieskonius.
  6. Perdėti mėsą iš keptuvės į padažą ir troškinti, kol bus minkšta.
  7. Patiekti su makaronais, arba bulvių košė.

Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page