Receptai
Tortas „Meškiukas“ – paprastas naminis grietinietis. Vaikystės skonis!


Ingredientai:
- graikiški riešutai – 1 stiklinė
Tešlai:
- kvietiniai miltai – 400 g
- grietinė – 1 stiklinė
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 150 g cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kakavos
- 1 pakelis vanilinio cukraus
Kremui:
- 500 g grietinės
- 180-200 g cukraus
Glazūrai:
- 6 valgomieji šaukštai cukraus
- 4 valgomieji šaukštai kakavos
- 100 g sviesto
- 4 valgomieji šaukštai pieno
Tortas „Meška šiaurėje“. Receptas žingsnis po žingsnio.
- Paruošti tešlą: dėti į grietinę cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir permaišyti šluotelės pagalba. Grietinės mišinį padalinti į 2 lygias dalis.
- Į vieną dalį grietinės berti 180 g miltų ir 2 valgomuosius šaukštus kakavos.
- Į kitą dalį grietinės berti 220 g miltų ir permaišyti.
- Užmaišyti dvi tešlos rūšis: tamsią (su kakava) ir šviesią.
- Kiekvieną tešlos rūšį padalinti į 3 lygias dalis ( turi gautis 6 tešlos dalys).
- Formos (aš naudojau 20-22 cm diametro) dugną sutepti sviestu.
- Vieną torto tešlos dalį tolygiai paskirstyti formoje ir truputį subadyti šakute ( dar kaip variantas: kiekvieną torto „Meška šiaurėje“ tešlos gabaliuką galima iškočioti kočėlu ant pergamento ir kepti skardoje).
- Kepti papločius įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 7-10 min (kiekvieną sekantį paplotį kepame pagal tą pačią technologiją).
- Kol papločiai aušta, gaminame kremą tortukui. Sumaišyti grietinę ir cukrų ir 1 minutę maišyti mikseriu. Grietininis kremas gatavas.
- Apkeptus graikiškus riešutus susmulkinti blenderio ar kočėlo pagalba.
- Surinkinėsime tortą „Meška šiaurėje“. Ant plokščio apvalaus indo dedame papločius, kaitaliodami tamsų ir šviesų, pertepdami kiekvieną paplotį kremu iš grietinės ir pabarstydami riešutais.
- Glazūrai į prikaistuvį dėti sviestą, cukrų, kakavą, pieną, pastatyti ant viryklės ir maišant virti kol masė taps vienalytė.
- Karšta glazūra padengti tortą ir papuošti riešutėliais.
- Tortą „Meška šiaurėje“ palikti per naktį šaldytuve, kad persisunktų.
Tai jums tikrai patiks!




