Receptai
Chačapuri receptas, kurį man atskleidė senas gruzinas Tbilisyje
![](https://bigbenas.lt/wp-content/uploads/2021/03/14-1-780x405.jpeg)
Jūs seniai ieškojote skanių chačapurių recepto?
Štai vienas geriausių šio populiaraus patiekalo variantų, kuris pradžiugins jus savo paprastumu ir prieinamumu.
Šio neįtikėtinai skanaus chačapurio paruošimui jums prireiks:
– 1 stiklinė kefyro
– 2 stiklinės miltų
– 1 kiaušiniai
– 1 arbatinis šaukštelis cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1⁄2 arbatinio šaukštelio sodos
– 1 valgomasis šaukštas aliejaus
– 500 g kietojo sūrio
– sviestas gatavų chačapurių sutepimui
Paruošimas:
1. Permaišome kefyrą su kiaušiniais, paskui beriame cukrų, druską, pilame aliejų, vėl viską gerai
išmaišome.
2. Į kefyro ir kiaušinių mišinį sijojame 2 stiklines miltų su soda. Tešlos maišymo procese palaipsniui
suberiame likusius miltus.
3. Tešla turi išeiti minkšta ir elastinga.
4. Dedame tešlą į gilų dubenį ir uždengiame švariu rankšluosčiu. Tegu pastovi.
5. Kad paruoštume įdarą, į tarkuotą sūrį įmušame 1 kiaušinį.
6. Iš tešlos formuojame dešrelę ir dalijame ją į 4 dalis. Iš kiekvienos iškočiojame paplotėlį.
7. Į paplotėlio vidurį dedame įdarą, sujungiame jo kraštus.
8. Paskui iškočiojame maišelį, nesmarkiai spausdami jį ir apversdami į skirtingas puses.
9. Chačapurį kepame įkaitintoje keptuvėje. Aliejaus nepilame.
10. Ant chačapurių dedame kelis gabalėlius sviesto.