Receptai
Dalinuosi savo mėgstamu pievagrybių paruošimo receptu (visai nesunku, o labai skanu)
Ingredientai:
1. pievagrybiai – 700 g
2. aliejus – 200 ml
3. sviestas – 20 g
4. svogūnas – 1 vnt
5. česnakas – 4 skiltelės
6. petražolės
7. grietinė – 1 valgomasis šaukštas
8. druska, pipirai – pagal skonį
9. sūris – 150 g
10. grietinėlė – 200 ml
Paruošimo būdas:
1. Pievagrybių (prireiks stambių) kojeles nupjauname ir smulkiai jas supjaustome.
2. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame gabalėlį sviesto, smulkiai pjaustytą svogūną, pievagrybių
kojeles, smulkintą česnaką ir viskas apkepame.
3. Paskui iš keptuvės perdedame į gilų dubenį, dedame smulkiai supjaustytas petražoles, šaukštą
grietinės, druską, pipirus ir viską gerai permaišome.
4. Likusias pievagrybių kepurėles apkepame aliejuje iš abiejų pusių, kol susidarys gelsva plutelė.
5. Vėliau juos įdarome paruoštu įdaru, ant įdaro dedame po gabalėlį sūrio, pilame į keptuvę
grietinėlę ir troškiname po dangčiu ant lėtos ugnies 15-20 min.
6. Paskui perdedame grybus į lėkštę, pabarstome šviežiais krapais ir patiekiame.
Gero apetito!