Receptai
Gaminu žiemai „Kadi-he“ iš baklažanų! Neįtikėtinai skanios salotos!
Gaminu žiemai „Kadi-he“ iš baklažanų! Kiek stiklainių bepriruoščiau, iki pavasario vis tiek nelieka! Neįtikėtinai skanios salotos!
Tokias salotas drąsiai galima patiekti net šventiniam stalui. Atrodo gražiai ir labai apetitiškai. O pats receptas gana paprastas, gaminamas labai greitai. O rezultatas 100% nustebins ir pradžiugins bet kurį paragavusį šių salotų!
Ingredientų sąrašas ir proporcijos 4 stiklainiams po 0,6.
Ingredientai 4 stiklainiams po 0,64
– baklažanai – 1,5 kg
– morkos – 350 g
– paprika – 450 g
– kalendra – 100 g
– česnakas – 7 skiltelės
– druska – 2,5 arbatinio šaukštelio
– malta kalendra – 1,5 arbatinio šaukštelio
– saldžioji paprika – 1,5 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai
– raudonieji pipirai – 0,5 arbatinio šaukštelio
– cukrus – 1,5 valgomojo šaukšto
– aliejus – 150 ml
– 70% actas – 2 arbatiniai šaukšteliai
Paruošimo būdas:
1. Baklažanus supjaustome gabalėliais, paviriname 5 minutes, paskui dedame į atskirą indą ir pilnai
ataušiname.
2. Morkas sutarkuojame „korėjietiškai“, papriką pjaustome šiaudeliais. Dedame daržoves į puodą,
sūdome, maišome, suslegiame ir dedame į šalį 5-10 min, kol aušta baklažanai. Per tą laiką daržovės išleis sultis.
3. Ataušusius baklažanus supjaustome nedidelėmis juostelėmis ir dedame į puodą su daržovėmis.
4. Dedame kapotą kalendrą, trintą česnaką, maltą kalendrą, saldžiąją papriką, raudonuosius pipirus, maltus juoduosius pipirus, cukrų ir druską. Supilame actą, aliejų ir kruopščiai viską permaišome.
5. Dedame salotas į švarius stiklainius ir būtinai užpilame išsiskyrusiomis daržovių sultimis.
6. Uždengiame dangteliais, ant puodo dugno tiesiame marlę ar rankšluostį, dedame stiklainius, užpilame vandeniu iki kakliukų ir sterilizuojame nuo užvirimo momento lygiai 20 min.
Po sterilizacijos tvirtai užsukame dangtelius , dedame dugnais viršun, apgaubiame antklode ar rankšluosčiu ir paliekame kol pilnai atauš.
Laikome tokias salotas tamsioje vėsioje vietoje, šaldytuve ar rūsyje. Nuostabios, ryškios ir labai skanios salotos!
Kas darė, sutiks su manimi, salotos gaunasi nuostabios. Nors vakarienei, nors šventiniam stalui, nors paprastai, su duona – bet koks variantas labai skanus.
Nepaisant to, kad laikyti reikia šaltyje, rekomenduoju pasidaryti nors kelis stiklainius, tai tikrai verta.
Žiemą su mėsa ir virtomis bulvėmis tiesiog pasakiška!