Patarimai
Geriausias, mano manymu, grybų šaldymo būdas
Papasakosiu, kaip kokybiškai ir santykinai greitai ruošiu plokštelinius grybus šaldymui. Pavyzdžiui, voveraičių, užšaldytų klasikiniu „sausu“ būdu, valgyti neįmanoma – po kurio laiko jos smarkiai apkarsta.
Paruošti pagal mano receptą grybai nepraranda skonio ir aromato iki naujo derliaus.
O ir patogu: atidarei maišelį ir iškart pradėk gaminti. Be to, toks ruošinys šaldymo kameroje užima visai nedaug vietos.
Grybų kepurėles nupjaunu prie pat kojelės (jei to nepadariau miške). Dedu į verdantį vandenį, permaišau ir kai tik pakartotinai užverda, samčiu perdedu į dubenį.
Ataušusius kiekvieną perplaunu kruopščiai ir greitai: grybukai tampa elastingi, smėlis su šiukšlėmis nusiplauna be problemų.
Perplautas kepurėles sudedu į kiaurasamtį, o kai vanduo nuvarva, paskirstau porcijomis į maišelius ir – į šaldiklį.
Pabaigai vienas patarimas. Paprastai po terminio apdorojimo rudmėsės praranda spalvą, gaunasi pilkšvos. Todėl verdant į puodą su verdančiu vandeniu įpilu 1 valgomąjį šaukštą 9% acto 3-3,5 l vandens.