Receptai

Purus ir švelnus vyniotinis: 1,5 morkos užteks pamaitinti 10 svečių (gerai šventėms)

Žodžiu, tešlai mums reikia:

  1. Morkos (700-750 g).
  2. 5 kiaušiniai.
  3. Pusantro valgomojo šaukšto sviesto.
  4. Ciberžolė (užteks vieno arbatinio šaukštelio).
  5. Tiek pat cukraus, jei jūs darysite saldų vyniotinį. Į sūrų cukrus nededamas.
  6. Arbatinis šaukštelis citrinos sulčių.
  7. Pagal skonį prieskoniai ir druska.

Kas liečia sūrų įdarą, čia reikėtų turėti:

  1. Minkštas varškės sūris (apie 200 g).
  2. Mėgstamų žalumynų ryšulėlis.
  3. Česnakas (kelios stambios skiltelės).
  4. Druskos pagal skonį.

O saldžiam įdarui prireiks:

  1. Tiek pat minkšto varškės sūrio, kaip ir sūriam įdarui.
  2. Keli valgomieji šaukštai cukraus ir razinų.
  3. Vanilinas (žiupsnelis).

Kaip matote, ingredientams nereikės smarkiai išlaidauti. O ir praktiškai viskas yra jūsų virtuvėje.

Imamės gaminti:

Stambiai sutarkuokite morkas. Apkepkite keptuvėje su sviestu.

Atskirkite baltymus nuo trynių. Prieskoniai, druska ir ciberžolė tegu keliauja prie trynių. Gerai suplakite. Dėkite morkas (jos turi ataušti).

Atskirame inde suplakite baltymus su citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.

Baltymus pilkite į tešlą.

Skardą uždenkite pergamentu.

Verta sutepti sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pilkite tešlą pusės centimetro storiu. Dėkite į orkaitę. Tegu tešla ten pabūna 20 min.

Jei pasirinkote sūrų įdarą, tai sūrį reikia sumaišyti su išspaustu česnaku ir žalumynais. Truputį pasūdykite.

Kas liečia saldų įdarą, tai razinas reikia užpilti karštu vandeniu ir palikti 15-20 min. Paskui nupilkite skystį. Sūrį sumaišykite su razinomis, cukrumi ir vanilinu.

Išimkite morkų paplotį. Dėkite įdarą. Paskirstykite. Susukite vyniotinį. Ir dėkite pusei valandos į šaldytuvą.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page