Patarimai

Kaip atsikratyti blogo kvapo iš burnos: 8 produktai, kurie kuo puikiausiai susitvarkys su aštriu svogūno ar česnako kvapu

1 Obuolys

Paprasčiausia ir efektyviausia priemonė yra suvalgyti obuolį. Jame yra fenolių, rūgšties, kurie puikiai išvalo burnos ertmę nuo kvapų ir veikia, kaip dantų šepetėlis. Šiuo tikslu taip pat galima naudoti ananasą, greipfrutą, apelsiną.

  1. Citrina

Galima suvalgyti gabalėlį citrinos, išgerti vandens su citrina, praskalauti burną sultimis. Labai gerai veikia arbata su citrina, efekto sustiprinimui galima pridėti cinamono.

  1. Jogurtas ir pienas

Aštrų kvapą galima neutralizuoti ir naudojant pieno riebalus. Riebalai sudaro junginius, todėl galima išgerti pieno ar jogurto. Bet reikia prisiminti, kad visi pieniški produktai yra sunkoki ir nedera su bet kokiu maistu, prieskoniai.

  1. Garstyčios

Tiks ir garstyčių sėklos, ir paruoštos garstyčios, jų aitrumas yra nebloga priemonė, kovojant su aromatais. Galima garstyčiomis ištepti duonos riekelę arba paprastai sukramtyti grūdelius, nepraryjant. Jei skrandžio rūgštingumas padidėjęs, atsargiai elkitės su šiuo metodu.

  1. Gvazdikėlis

Gvazdikėlio žiedelis labai tinka, kai reikia pašalinti nemalonų kvapą. Tik nelabai malonu juos kramtyti. Galima naudoti pankolio ir o žirnelius. Deja, visi šie produktai neturi labai didelio efekto ir tinka, jei nėra tinkamesnio būdo.

  1. Petražolė

Priešbakterinės petražolės savybės žinomos visiems, augalas kuo puikiausiai susidoroja ir su mikrobais. Pakanka praskalauti burną ir pakramtyti porą šakelių, ir kvėpavimas taps gaivus. Taip pat veikia ir mėta, bazilikas, salotos ir špinatai, kai jie yra švieži. Džiovinti prieskoniai neturės jokio efekto.

  1. Riešutai

Anksčiau jau kalbėjome apie riebalus, sujungiančius kvapą turinčias medžiagas. Riešutuose tokių riebalų pakankamai. Galima drąsiai naudoti migdolus, kedro riešutus, graikiškus riešutus. Pradžioje išskalaukite burną, po to suvalgykite kelis riešutus.

  1. Morkos, bulvės, grybai

Kad česnakas neturėtų tokio ryškaus poveikio, junkite jį patiekaluose su grybais ir daržovėmis. Bulvės ir morkos neblogai susitvarko ir dalinai neutralizuoja aštrų kvapą. Aromatas bus kur kas mažiau aštrus, jei patiekalas iš troškintų daržovių ir grybų.

Tai jums tikrai patiks!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page