Receptai
Kaip pagaminti šiupininę – išsamus receptas su foto
Ingredientai:
– vištų širdelės – 250 g
– jautiena – 200 g
– pieniška dešra – 100 g
– rūkyta dešra – 100 g
– svogūnas – 1 vnt
– morka – 1 vnt
– rauginti agurkai – 2 vnt
– pomidorų pasta – 2 valgomieji šaukštai
– aliejus – 3 valgomieji šaukštai
– konservuotos alyvuogės – 50 g
– citrina – 1/3 vnt
– lauro lapas – 1 vnt
– grietinė – 50 g
– vanduo – 1,5 l
– druska – pagal skonį
– malti juodieji pipirai – pagal skonį
– pipirų žirneliai – 5 vnt
Paruošimas:
1. Paruoškite visus klasikinei šiupininei būtinus ingredientus.
2. Kruopščiai nuplaukite mėsą (krūtininę arba mėsą su kaulu) ir širdeles, dėkite į puodą, įdėkite lauro lapą ir pipirų žirnelius. Užpilkite mėsą vandeniu ir virkite 1,5 val. nuo užvirimo. Pabaigoje truputį pasūdykite sultinį.
3. Nulupkite morką ir svogūną. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morką supjaustykite vidutinio stambumo šiaudeliais.
4. Apkepkite daržoves aliejuje kol pagels. Pagal skonį pasūdykite ir berkite pipirų.
5. Į daržoves dėkite pomidorų pastą ir įpilkite truputį sultinio iš puodo. Troškinkite 7 minutes ir nuimkite daržoves nuo ugnies.
6. Dešrą supjaustykite vidutiniais kubeliais.
7. Agurkus supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais, kaip jums labiau patinka.
8. Išimkite mėsą ir širdeles iš sultinio ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
9. Dėkite mėsą atgal į sultinį.
10. Dėkite į puodą agurkus, abiejų rūšių dešrą, daržoves pomidorų padaže. Šiupininę virkite 10 minučių ant lėtos ugnies. Esant būtinybei dėkite druskos. Galima įdėti žiupsnį džiovintų krapų ir maltos paprikos.
11. Pilkite šiupininę į dubenėlius, į kiekvieną dėkite po 4-5 alyvuoges, citrinos griežinėlį ir valgomąjį šaukštą grietinės. Papuoškite šviežiais smulkiai pjaustytais žalumynais.
Gero apetito!
Jei mūsų šiupininės ruošimo patarimai buvo naudingi, prašome pasidalinti šia publikacija socialiniuose tinkluose!