Receptai
Kalėdinės salotos „Eglutė“. Tokios ryškios salotos bus gražiausios ant šventinio stalo
Artėjant šventėms kiekviena šeimininkė apgalvoja šventinio stalo meniu, kuriame bus daug įdomių ir skanių patiekalų. Būtinai turi būti salotų, jas geriau papuošti originaliai, kad jaustųsi šventinė atmosfera.
Labai populiarios kalėdinės eglutės, besmegenio, eglutės žaisliuko formos salotos. Gaminame skanias sluoksniuotas salotas, formuojame ir puošiame jas eglutės pavidalu. Salotos yra gaivaus saldžiarūgščio skonio dėl obuolių, kivių ir korėjietiškų morkų. Mėsos komponentui naudojame švelnią vištienos file.
Ingredientai:
– vištienos file 200 g
– korėjietiškos morkos 150 g
– kiaušiniai 3-4 vnt
– obuolys 1-2 vnt
– kietasis sūris 100 g
– majonezas – pagal skonį
– kiviai 2-3 vnt
– šviežios spanguolės – pagal skonį
1. Paruoškite visus būtinus produktus salotų ruošimui. Vištienos file išvirkite pasūdytame vandenyje. Virimo laikas nuo užvirimo – 20 min.
2. Mėsą ataušinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Paruoškite plokščią ovalios formos lėkštę salotų formavimui. Apatiniame sluoksnyje dėkite pjaustytą vištieną trikampio forma. Dėliodami visus komponentus jūs galite pakoreguoti jums būtiną formą. Vištieną sutepkite majonezu.
3. Nupilkite korėjietiškų morkų marinatą, ilgus egzempliorius perpjaukite į kelias dalis. Morkas dėkite ant vištienos, padarykite majonezo tinklelį.
4. Kiaušinius iš anksto kietai išvirkite, nulupkite, stambiai sutarkuokite, dėkite ant morkų, taip pat sutepkite majonezu.
5. Nulupkite obuolį, pašalinkite sėklas. Rinkitės žalius saldžiarūgščius obuolius. Obuolio minkštimą stambiai sutarkuokite, dėkite sekančiu sluoksniu, sutepkite majonezu.
6. Sūrį sutarkuokite vidutine ir smulkia trintuve, drožlėmis pabarstykite obuolius. Šio sluoksnio majonezu galima netepti.
7. Kivius nulupkite, minkštimą supjaustykite plonomis plokštelėmis, dėkite ant sūrio, kad gabalėliai perdengtų vienas kitą. Šonines salotų dalis irgi pridenkite kivių gabalėliais. Rankomis suteikite salotoms trikampio formą, kad jos primintų eglutę.
8. Dėkite salotas į šaldytuvą valandai, kad sluoksniai persisunktų. Kad viršutinis sluoksnis neapdžiūtų, salotas uždenkite maistine plėvele. Prieš patiekdami dėkite šviežias petražoles prie salotų pagrindo, puoškite spanguolėmis ar raudonaisiais serbentais.
Gero apetito!