Receptai
Kam dėti riešutus ir cinamoną į slyvų džemą



Ingredientai
- 1 kg slyvų
- 4 stiklinės cukraus
- 1 stiklinė graikiškų riešutų
- 2 cinamono lazdelės arba 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 2 valgomieji šaukštai konjako

Paruošimas
- Nuplautas slyvas perpjauk per pusę ir pašalink kauliukus. Užberk uogas puse cukraus ir palik 3 val.
- Kai uogos išleis sultis, sudėk likusį cukrų, cinamono lazdeles ir pastatyk puodą ant ugnies. Užvirink sirupą ir išjunk.
- Palik būsimą uogienę 8 val arba geriau nakčiai. Slyvos permirks cukraus sirupu ir cinamonu ir gerai laikys formą.
- Ryte pastatyk uogienę ant lėtos ugnies. Kol ji užvirs, paruošk riešutus.
- Lengvai apkepink juos ant sausos keptuvės, suvyniok į sausą rankšluostį ir patrink vieną į kitą. Taip pasišalins nereikalinga luobelė ir riešutai bus žymiai skanesni.
- Į verdančią uogienę įdėk riešutus, kojaką ir virk 20 min. Nepamiršk nuiminėti putų.
- Išimk cinamono lazdeles, išpilstyk karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir iškart užsuk dangteliais. Apversk stiklainius dugnu aukštyn ir apkamšyk antklode 24 val.



Tai jums tikrai patiks!




