Receptai

Obuolių ir cinamono pyragėliai orkaitėje – purūs, minkšti, aromatingi

Šiandien paruošiau pyragėlius su obuoliais ir cinamonu. Jie gavosi ne tik aromatingi, bet ir gražiai auksiniai, bei labai skanūs. Nors įdarą galima keisti pagal norą, man šiuo metu labiausiai patinka su obuoliais, nes dabar jų sezonas.

Ingredientai įdarui:

* 800 g nuluptų obuolių
* 80 g cukraus
* 30 g sviesto
* 0,5 a.š. cinamono
* 0,5 a.š. (3 g) kukurūzų krakmolo

Tešlos receptas:

* 300 ml pieno
* 30 g presuotų mielių (8-9 g sausų mielių)
* 100 g cukraus
* 70 g sviesto
* 2 kiaušiniai (1 trynys – aptepimui)
* 0,5 a.š. druskos
* 1 a.š. vanilinio cukraus
* 2 v.š. augalinio aliejaus
* 700–750 g miltų

Paruošimas:

Įdaras:

Pradedame nuo įdaro. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pridėkite 50 g cukraus. Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu ir krakmolu.

Kai cukrus ištirps svieste, sudėkite obuolių gabaliukus ir maišydami troškinkite, kol jie suminkštės.

Tada įdėkite cinamono su cukrumi ir išmaišykite. Galiausiai pridėkite krakmolo su cukrumi ir troškinkite dar 1–2 minutes. Įdaras paruoštas.

Sviestinė mielinė tešla:

Į dubenį su šiltu pienu suberkite apie 1 valgomąjį šaukštą cukraus iš bendro kiekio. Pridėkite mieles ir maišykite, kol ištirps.

Įberkite apie 150 g miltų, išmaišykite ir uždenkite, palikite šiltoje vietoje maždaug 10 minučių.

Kol mielės kyla, ruošiame sviestinę tešlos dalį. Į dubenį įmušame 1 kiaušinį ir baltymą iš antrojo kiaušinio, trynį atidedame aptepimui.

Pridedame cukraus ir vanilinio cukraus, tada druskos bei minkšto sviesto.

Viską gerai išmaišome.

Kai tešla pakils, supilame sviestinę masę ir po truputį beriame miltus. Kai tešla beveik paruošta, įpilame augalinio aliejaus ir užminkome elastingą, rankų nelimpančią tešlą.

Galutinis tešlos kiekis – apie 1 kg 300 g.

Tešlą dedame kilti į šiltą vietą. Kai tešla pakils pirmą kartą, ją permaišome ir paliekame kilti antrą kartą.

Po antrojo kildinimo tešla vėl pakyla.

Dabar tešlą daliname į 26 lygias dalis po 50 g.

Kiekvieną gabaliuką suformuojame į rutulį ir uždengiame plėvele, kad nesudžiūtų.

Kiekvieną rutuliuką iškočiojame kočėlu, į centrą dedame įdarą.

Suformuojame pyragėlius.

Pyragėlius dedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Leidžiame pyragėliams dar 10 minučių pakilti po plėvele.

Trynį sumaišome su pienu arba vandeniu ir aptepame pyragėlius. Tik dabar įkaitiname orkaitę.

Pyragėlius dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180°C.

Kepimo laikas – apie 15 minučių, tačiau kepimo laiką geriausia derinti pagal savo orkaitę.

Pyragėliai su obuoliais ir cinamonu yra tobuli rudens skanėstai – minkšti, kvapnūs ir nepaprastai skanūs!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page