Без рубрики

Kopūstai gruziniškai. Labai skanu!

Pakankamai aštrūs, bet ne per daug, sultingi ir traškūs kopūstai – tikra vitaminų bomba. Paruošti šį patiekalą visai nesunku, svarbu sekti nurodymus ir naudoti tik nurodytus recepte ingredientus. Rezultatas jums labai patiks!

Ingredientai:

  • Baltagūžis kopūstas 3 kg;
  • Burokėliai  1,5 kg;
  • Raudonieji aitrūs pipirai 3 vnt.;
  • Česnako galvutės 2 vnt.;
  • Lapinis salieras 2 ryšeliai;
  • Druska  3 v.š.;
  • Vanduo 2 l.

Gaminimas:

  1. Šio patiekalo gamybai geriausia rinktis nedideles kopūstų ir ryškios spalvos burokėlius.
  2. Pagaminkite rasalą. Tam reikia užvirinti vandenį ir į jį įdėti druskos. Tada vandenį reikia visiškai atvėsinti.
  3. Kopūstus reikia supjaustyti su visu kotu nedidelėmis dalelėmis. Kopūstas gražiai nusidažys burokėlių spalva. Per daug smulkiai irgi nereikėtų pjaustyti.
  4. Burokėlius supjaustykite plonais rutuliukais.
  5. Česnaką nuvalyti ir supjaustyti į 2-3 dalis.
  6. Aitriuosius pipirus išvalyti, nuplauti ir supjaustyti žiedeliais.
  7. Į gilų indą, skirtą rauginimui, sluoksniais sudėkite kopūstus ir burokėlius. Viską apibarstykite česnaku ir aitriaisiais pipirais. Į indą sudėkite sutrintus saliero lapus.
  8. Užpilkite šaltu rasalu, kad jis visiškai apimtų kopūstus. Palikite stovėti mažiausiai
  9. Kopūstus tiekite kaip užkandį prie bet kokios mėsos, bulvių, košių ir pan.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Close