Receptai

Kopūstai gruziniškai. Labai skanu! Paruošti šį patiekalą visai nesunku. Rezultatas jums labai patiks!

Pakankamai aštrūs, bet ne per daug, sultingi ir traškūs kopūstai – tikra vitaminų bomba. Paruošti šį patiekalą visai nesunku, svarbu sekti nurodymus ir naudoti tik nurodytus recepte ingredientus. Rezultatas jums labai patiks!

Ingredientai:

  • Baltagūžis kopūstas 3 kg;
  • Burokėliai  2-3 vnt.;
  • Raudonieji aitrūs pipirai 3 vnt.;
  • Česnako galvutės 2 vnt.;
  • Lapinis salieras 2 ryšeliai;
  • Druska  3 v.š.;
  • Vanduo 2 l.
  • Actas 9% 150 ml.
  • Lauro lapai
  • Pipirai

Gaminimas:

  1. Šio patiekalo gamybai geriausia rinktis nedideles kopūstų ir ryškios spalvos burokėlius.
  2. Pagaminkite rasalą. Tam reikia užvirinti vandenį ir į jį įdėti druskos ir actas, lauro lapai, pipirai. Tada vandenį reikia visiškai atvėsinti.
  3. Kopūstus reikia supjaustyti su visu kotu nedidelėmis dalelėmis. Kopūstas gražiai nusidažys burokėlių spalva. Per daug smulkiai irgi nereikėtų pjaustyti.
  4. Burokėlius supjaustykite plonais rutuliukais.
  5. Česnaką nuvalyti ir supjaustyti į 2-3 dalis.
  6. Aitriuosius pipirus išvalyti, nuplauti ir supjaustyti žiedeliais.
  7. Į gilų indą, skirtą rauginimui, sluoksniais sudėkite kopūstus ir burokėlius. Viską apibarstykite česnaku ir aitriaisiais pipirais. Į indą sudėkite sutrintus saliero lapus.
  8. Užpilkite šaltu rasalu, kad jis visiškai apimtų kopūstus. Palikite stovėti mažiausiai 12-24 val.
  9. Kopūstus tiekite kaip užkandį prie bet kokios mėsos, bulvių, košių ir pan.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page