Receptai
Pomidorai “Maskaradas“: visos vasaros spalvos viename stiklainyje

Ingredientai 1 l stiklainiui:
- maži ir tvirti pomidorai
- trintas česnakas – 1 arbatinis šaukštelis
- tarkuota morka – 1 arbatinis šaukštelis
- petražolės
- garstyčių grūdeliai – 1 arbatinis šaukštelis
- pipirų žirneliai – 6 vnt
Marinatui:
- vanduo – 1 l
- 9% actas – 1 valgomasis šaukštas
- druska – 1 valgomasis šaukštas
- cukrus – 3 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
Susmulkiname petražoles.
Pomidorus plauname ir dedame į sterilizuotus stiklainius.
Ruošiame marinatą: vandenyje tirpiname druską, cukrų ir užviriname.
Į kiekvieną stiklainį dedame garstyčių sėklas ir pipirų žirnelius, dedame po šaukštelį morkų ir česnakų, įpilame po šaukštą acto.
Pilame marinatą į stiklainius, užsukame dangtelius, apverčiame ir užklojame, kol atauš.
Sėkmingų ruošinių!




