Receptai

Marinuota skumbrė. Paruošti šį patiekalą visai nesunku. Rezultatas jums labai patiks!

Nedidelis patarimas tiems, kurie atšildo žuvį: pradžiai apvyniokite ją kepimo popieriumi, dėkite į dubenį ir palikite šaldytuve 12 val. Taip pat galima naudoti šaldytą žuvį, nuplovus, išvalius ir supjausčius gabaliukais.

Ingredientai

  • skumbrė 2 vnt
  • svogūnai 1 vnt
  • vanduo 500 ml
  • druska 2,5 valgomojo šaukšto
  • cukrus 1,5 valgomojo šaukšto
  • saulėgrąžų aliejus 2 valgomieji šaukštai
  • juodųjų pipirų žirneliai 15 vnt
  • gvazdikėliai 6 vnt
  • lauro lapai 5 vnt

Paruošimas

Pradžiai paruoškite skumbrę: pašalinkite galvą, vidurius, nuplaukite ir supjaustykite žuvį.

Paimkite stiklainį ir dėkite ten sluoksniais svogūnus ir žuvies gabaliukus, pridėdami
gvazdikėlių, pipirų žirnelių ir lauro lapų.

Užvirinkite vandenį, pilkite ten saulėgrąžų aliejų, cukrų ir druską. Kai vanduo atauš,
užpilkite juo žuvį. Uždarykite stiklainį dangčiu ir dėkite į šaldytuvą. Po paros žuvis gatava.

Geriausiai tokia skumbrė dera su virtomis bulvėmis. Sutikite, vien nuo minties apie šį
užkandį prabunda apetitas!

Šis receptas vertas to, kad papasakotumėte apie jį draugams.

Related Articles

You cannot copy content of this page