Receptai
Marinuoti baravykai su svogūnų laiškais, česnaku ir aliejumi. Greitas užkandis vos per 30 min
Ingredientai:
2 porcijos
* baravykai 5-6 vnt
* svogūnų laiškai 2-3 vnt
* česnakas 1-2 skiltelės
* maistinis actas 0,5 arbatinio šaukštelio
* druska, juodieji pipirai pagal skonį
Receptas žingsnis po žingsnio:
Šviežius baravykus užkandai reikia nuplauti ir išvalyti, pašalinant sukirmijusius ir papuvusius.
Tokiam užkandžiui, žinoma, geriausiai tinka baravykai. Bet geras užkandis gaunasi ir iš rudakepurių aksombaravykių, kazlėkų. Jei grybai dideli, juos galima iškart supjaustyti gabaliukais, bet dažniausiai tai daroma jau vėliau, prieš pat grybų užkandžio ruošimą.
Nuvalytus baravykus išvirti dideliame vandens kiekyje. Į didelį puodą įpilti 2,5 l vandens, jį užvirinti. Į verdantį vandenį dėti grybus. Juos virti 5-10 min. Grybai virdami išskiria gana gausias putas. Jas nuimti samčiu ar šaukštu.
Jei grybai dideli ir buvo verdami nepjaustyti, juos reikia supjaustyti gabaliukais.
Supjaustytus grybus pasūdyti ir berti pipirų pagal skonį. Tiesa, juoduosius pipirus verta smulkinti iškart prieš naudojimą, kad jie išsaugotų maksimalų skonį ir aromatą. Leisti pastovėti grybams su druska ir pipirais 10 minučių, kad druska ištirptų.
Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti peiliu ir dėti į grybus.
Svogūnų laiškus supjaustyti labai plonai.
Viską permaišyti, pilti 0,5 arbatinio šaukštelio maistinio (6%) acto, jo kiekis individualus. Bet visgi grybų užkandis turi būti su nors nedidele rūgštele.
Grybų užkandžiui leisti pastovėti 10 min. Grybų salotas gardinti aliejumi.
Dėti marinuotus grybus į salotinę ir papildomai pabarstyti grybų salotas smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.
Jei grybų užkandis pastovės šaldytuve kelias valandas, taps dar skanesnis.