Receptai

Močiutė parodė, kaip pilnai valo vištą nuo augimo hormonų ir antibiotikų

Iš vištienos galima paruošti bene šimtus skanių patiekalų. Bet mes žinome, kad gamintojai dažnai naudoja augimo hormonus ir antibiotikus. Tokia višta ant prekystalio gali laikytis dviem savaitėm ilgiau nei „švari“.

Atskirti natūralią mėsą nuo tos, kuri su hormonais, pagal išorinius požymius negalima. Bet galima pašalinti kenksmingas medžiagas. Siūlome 3 būdus.

  1. Citrinos sultys+druska

Reikia marinuoti vištą 2 valandas. Paimkite 2 valgomuosius šaukštus druskos ir ¼ valgomojo šaukšto citrinos sulčių, 1 l paprasto vandens (300 g mėsos).

Į druskos ir sulčių tirpalą dėkite mėsą ir laikykite ją šaldytuve 2 valandas. Po to vištą vėl reikia įdėti į švarų šaltą vandenį 45-60 min. Tai pašalins iš mėsos druskos ir citrinos perteklių. Dabar galima ruošti patiekalą.

  1. Mineralinis vanduo.

Dėkite mėsą 3 valandoms į mineralinį vandenį. Jis turi būti nelabai sūrus. Pavyzdžiui, tas  kuris parduodamas plastikiniuose buteliuose. Mineralinis stiklinėje taroje (organizmo gydymui) čia netinka.

Išmirkę vištą gerai praskalaukite ją švariu vandeniu. Šis būdas suminkštins per kietą mėsą.

  1. Antras sultinys.

Gerai patikrintas būdas kenksmingoms medžiagoms šalinti – virinti vandenį dukart. Terminis apdirbimas naikina ne tik augimo hormonus ir antibiotikus, bet ir 99,9% bakterijų.

Dėkite vandenį su višta ant ugnies. Po 10 min  virimo ant vidutinės ugnies pirmą sultinį reikia išpilti. Mėsą nuplauti po tekančiu vandeniu.

Po to galima drąsiai naudoti vištą sriubai. Sultinys bus mažiau riebus ir 100% tinkamas maistui.

Tai jums tikrai patiks!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page