Receptai

Namie yra bulvių? Paruoškite auksaspalves bulvines spurgas!

Ingredientai

  • bulvės – 3-4 vnt
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • pienas – 200 ml
  • mielės – 15 g gyvų arba 5 g sausų
  • kiaušinis – 1 vnt
  • česnakų milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • paprika – 1 arbatinis šaukštelis
  • krapai – 1 valgomasis šaukštas
  • dešrelė – 1 vnt
  • miltai – 400 g +
  • aliejus kepimui

Receptas su foto

Virtas bulves sutrinu į košę.

Beriu 1 arbatinį šaukštelį druskos.

1 valgomąjį šaukštą cukraus.

Palaipsniui supilu 250 ml pieno.

Skystis turi būti šiltas.

Dedu 15 g šviežių mielių.

Permaišau.

Įmušu 1 kiaušinį.

Beriu 1 arbatinį šaukštelį česnakų miltelių.

1 arbatinį šaukštelį paprikos.

Valgomąjį šaukštą kapotų krapų ar petražolių.

Sutarkuoju dešrelę.

Gerai permaišau.

Išsijoju 300 g miltų.

Gerai permaišau.

Uždengiu dubenį su tešlą maistine plėvele.

Palieku tešlą pakilti 1 val.

Permaišau tešlą.

Suberiu likusius 100 g miltų, dar kartą permaišau.

Dedu į konditerinį maišelį.

Įkaitinu aliejų.

Nukerpu tešlą žirklėmis – gaunasi nedideli piršteliai.

Apkepu ant vidutinės ugnies gruzdintuvėje, kol pagels.

Dedu spurgas ant popierinių rankšluosčių, kad pašalinčiau aliejaus perteklių.

Spurgos gaunasi skanios ir švelnios.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page