Receptai
Net kieta mėsa taps minkšta ir tirpstanti it sviestas. Vos vienas slaptas ingredientas
Sunku apsakyti žodžiais, kaip tai skanu! Ypatingas marinatas daro mėsą išskirtinai minkšta, tirpstančia burnoje, besiskaidančia plaušeliais.
Tuo pat metu tai labai paprastas patiekalas, kurį paruoš kiekvienas! Pasiruoškite visus būtinus produktus pagal sąrašą ir palepinkite savo artimuosius nauju skaniu patiekalu! Paprasta, greita, sotu ir skanu.
Ingredientai:
– kiauliena (arba bet kokia kita mėsa) – 2 kg
– svogūnai – 250 g
– druska ir pipirai pagal skonį
– aliejus – 40 ml
– alus – 350 ml
– bulvės – 300 g
– sūris – 200 g
– jogurtas – 120 g
– majonezas – 150 g
– grūdėtosios garstyčios – 50 g
Marinatas mėsai:
Supjaustykite mėsą gana dideliais gabaliukais. Recepte naudojama kiaulienos sprandinė, tačiau galima rinktis bet kokią pagal jūsų skonį.
Svogūnus supjaustykite žiedų ketvirtadaliais. Berkite druską, pipirus, pilkite aliejų, permaišykite.
Supilkite 1 butelį šviesaus alaus. Uždenkite folija, dėkite į šaldytuvą marinuotis bent 30 min.
Sluoksniavimas ir kepimas
Perdėkite aluje marinuotą mėsą ant skardos. Viršuje sudėkite plonai supjaustytas bulves.
Sutarkuokite kietąjį sūrį, juo pabarstykite bulves. Galiausiai dubenyje sumaišykite jogurtą, majonezą ir grūdėtąsias garstyčias. Dėkite ant sūrio.
Uždenkite kepimo popieriumi, o viršuje – folija. Kepkite valandą 180 laipsnių temperatūroje. Paskui nuimkite foliją ir popierių. Toje pat temperatūroje apkepkite plutelę dar 10 min.
Patiekite neįtikėtinai sultingą, aromatingą, švelnų patiekalą! Tai taip sotu ir taip skanu.
Pilnaverčiai pietūs ar vakarienė, kuriuos lengva paruošti! Mes įsitikinę, kad visa šeima įvertins naują mėsos patiekalą su bulvėmis ir skania plutele.