Receptai

Prancūziškas obuolių pyragas „Tatenas‘. Labai lengvasirypatingai aromatingas

Ingredientai:

  • Sviestas  (arba margarinas) — 120-125 g
  • Kiaušinio trynys (nevirtas) — 2 vnt.
  • Miltai — 1 stikl.
  • Vanduo (tešlai)
  • Druskos žiupsnelis
  • Obuoliai – 1 kg
  • Medus – 2 v.š.
  • Cinamonas – 1/2 a.š.

Gaminimas:

  1. tešlai – miltus pabarstom ant lentos, žiupsnelį druskos, dedam ant jos sviestą arba margariną ir pradedam kapoti, kad išeitų trupiniai.
  2. Ant trupinių sudedam trynius, maišom tešlą, pridedam šiek tiek vandens, kad viskas susijungtų į vieną masę
  3. Paruošta tešla neturi būti visiškai homogeniška, turi jaustis neištirpusio sviesto gumuliukai. Tešlą suvyniojam į plėvelę ir dedam į šaldytuvą. 30min. – 1 val.
  4. Įdarui. Obuolių nelupam, pjaunam į 4-6 dalis ir apšlakstom citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  5. Į keptuvę, kurioje vėliau keps pyragas, dedam 2 šaukštus medaus, kaitinam iki virimo (turi smarkiai burbuliuoti) ir pridedam cinamono, gerai išmaišom.
  6. Dabar į medų, glaudžiai dedam obuolių skilteles ir paliekam visa tai ant mažos ugnelės, kol neiškočiosim tešlos. Neuždengiam.
  7. Tešlą kočiojam greitai, kad nepridegtų, o karamelizuotųsi. Pakabinam tešlą ant kočėlo ir nuo jo tiesiai uždengiam ja keptuvėje esančius obuolius. Sutvarkom kraštus ir šakute subadom viršų (būtinai).
  8. Statom į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepam iki iškeps, apie 30 min. Kai tešla iškeps, išimam pyragą iš orkaitės, uždedam lėkštę ir apverčiam.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page