Receptai
Prancūziškas obuolių pyragas „Tatenas‘. Labai lengvasirypatingai aromatingas


Ingredientai:
- Sviestas (arba margarinas) — 120-125 g
- Kiaušinio trynys (nevirtas) — 2 vnt.
- Miltai — 1 stikl.
- Vanduo (tešlai)
- Druskos žiupsnelis
- Obuoliai – 1 kg
- Medus – 2 v.š.
- Cinamonas – 1/2 a.š.
Gaminimas:
- tešlai – miltus pabarstom ant lentos, žiupsnelį druskos, dedam ant jos sviestą arba margariną ir pradedam kapoti, kad išeitų trupiniai.
- Ant trupinių sudedam trynius, maišom tešlą, pridedam šiek tiek vandens, kad viskas susijungtų į vieną masę
- Paruošta tešla neturi būti visiškai homogeniška, turi jaustis neištirpusio sviesto gumuliukai. Tešlą suvyniojam į plėvelę ir dedam į šaldytuvą. 30min. – 1 val.
- Įdarui. Obuolių nelupam, pjaunam į 4-6 dalis ir apšlakstom citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
- Į keptuvę, kurioje vėliau keps pyragas, dedam 2 šaukštus medaus, kaitinam iki virimo (turi smarkiai burbuliuoti) ir pridedam cinamono, gerai išmaišom.
- Dabar į medų, glaudžiai dedam obuolių skilteles ir paliekam visa tai ant mažos ugnelės, kol neiškočiosim tešlos. Neuždengiam.
- Tešlą kočiojam greitai, kad nepridegtų, o karamelizuotųsi. Pakabinam tešlą ant kočėlo ir nuo jo tiesiai uždengiam ja keptuvėje esančius obuolius. Sutvarkom kraštus ir šakute subadom viršų (būtinai).
- Statom į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepam iki iškeps, apie 30 min. Kai tešla iškeps, išimam pyragą iš orkaitės, uždedam lėkštę ir apverčiam.
Gero apetito!
Tai jums tikrai patiks!




