Virtuve

Pyragas „Rudeninė melodija“ – puikios vaišės prie arbatos!

Jis seniai užima garbingą vietą mano kulinarinėje knygoje!

Sudedamosios dalys:

  • 2 stiklinės miltų,
  • 750 g (2–9 % riebumo) varškės,
  • 5 kiaušiniai,
  • 1,5 stiklinės cukraus,
  • 180 g sviesto,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 3 saldžiarūgščiai obuoliai,
  • 4 arb. š. krakmolo,
  • 1 arb. š. cinamono,
  • 1 žiupsnelis druskos.

Gaminimas

  • Tešlai:sumaišome 1 kiaušinį su puse stiklinės cukraus, įdedame kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišome.
  • Sudedame miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišome iki vientisos masės.
  • Tešlą įdedame į šaldytuvą ir laikome 30 min.
  • Tešlą supilame į kepimo formą, išteptą sviestu, ir paskirstome plonu sluoksniu.

  • Varškės įdarui:sutrinkite varškę, cukrų, krakmolą ir kiaušinius.
  • Užpilame ant tešlos paviršiaus. Nuluptus obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis.
  • Obuolių skilteles tankiai sukišame į varškės masę, viršų pabarstome cinamonu.

  • Kepame 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.
  • Iškepusį pyragą atvėsiname formoje, kad varškės įdaras „sukibtų“ ir neprarastų formos.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close