Receptai

Raudona žuvis orkaitėje. Du paruošimo variantai

Paruošimui tinka bet kokios rūšies raudona žuvis (pas mane 3 upėtakio pjausniai, bendras svoris 800 g).

Jei žuvis šaldyta, iš anksto ją atšildome. Pabarstome žuvį druska, maltų pipirų mišiniu, dedame ant folijos lakštų ir pasukame foliją į žuvį. Viršuje dedame po šakelę krapų ir dedame į formą.

Šaltą sviestą (60 g) supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame ant upėtakio. Sviestas suteiks puikų grietinėlės skonį ir aromatą. Pašauname į 200 laipsnių karščio orkaitę 10-12 min.

Upėtakis apskrudo, krapų šakelės nespėjo apdegti. Galima ruošti žuvį ir be folijos, tik formoje. Žuvis
gaunasi sultinga, švelni, labai skani ir aromatinga.

Antras variantas. Į dubenį pilame aliejų (3 valgomuosius šaukštus), sojos padažą (1 valgomąjį šaukštą), cukrų (1 arbatinį šaukštelį), smulkintas česnako skilteles (2 vnt), citrinos žievelę (3⁄4 arbatinio šaukštelio), maltus pipirus (1⁄4 arbatinio šaukštelio) ir pjaustytas petražoles (3 šakeles).

Gerai permaišome, kol ištirps cukrus. Cukrų galima keisti medumi. Padažas gaunasi labai aromatingas. Žuvį (pas mane 3 ketos pjausniai ir 1 upėtakio) pabarstome druska ir dedame į skardą. Į formą galima dėti gabalėlį kepimo popieriaus ir sutepti jį aliejumi, o galima gaminti ir be popieriaus. Gatavą padažą paskirstome ant žuvies ir pašauname į 200 laipsnių karščio orkaitę 5 min.

Paskui formą išimame, teptuku sutepame žuvies šonus padažu. Kepame dar 10 min. Žuvis gaunasi neįtikėtino aromato, sultinga ir skani. Patiekdami apšlakstome citrinos sultimis.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page