Receptai
Saldūs gaminiai iš moliūgo
Moliūgų tyrė
Būtini ingredientai:
Kaip paruošti:
1. Supjaustykite nuluptą moliūgą gabalėliais. Sumalkite mėsmale. Pilkite cukrų ir vandenį.
2. Statykite puodą su moliūgu ant ugnies. Berkite vanilinį cukrų. Užvirus virkite ant vidutinės ugnies po dangčiu 15-20 minučių, periodiškai pamaišydami.
3. Išpilstykite tyrę į sterilizuotus stiklainius. Tvirtai užsukite dangtelius ir apverskite dugnu į viršų. Apkamšykite apklotu ir palikite kambario temperatūroje, kol pilnai atauš.
Pastilė iš moliūgo ir obuolių
Būtini ingredientai:
– 1 kg nulupto moliūgo
– 2 kg obuolių
– 2,5 l vandens
– 100 g medaus
– 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
– aliejus formų tepimui
Kaip paruošti:
1. Supjaustykite moliūgą nedideliais gabalėliais. Kruopščiai nuplaukite obuolius. Supjaustykite juos į 4 dalis ir pašalinkite šerdelę. Supjaustę obuolius, dėkite juos į puodą su 2 l šalto vandens, kuriame iš anksto reikia ištirpinti citrinos rūgštį.
2. Nupilkite rūgštų skystį. Į obuolius dėkite moliūgą. Dėkite puodą ant viryklės ir įpilkite 0,5 l vandens. Virkite ant vidutinės ugnies po dangčiu, reguliariai pamaišydami 20 min.
3. Gautą masę sutrinkite blenderiu, kol taps vienalytė, o paskui gerai perkoškite per sietą, kad pašalintumėte grubias skaidulas. Dėkite medų ir gerai viską išmaišykite.
4. Padėklus sutepkite nedideliu kiekiu aliejaus. Pilkite ant jų karštą tyrę iš moliūgo ir obuolių, tolygiai ją paskirstydami. Dėkite į džiovyklę 24 valandoms prie 50 laipsnių.
5. Nuimkite gatavą pastilę nuo padėklų. Supjaustykite gabalėliais ir susukite vamzdeliais. Natūralus skanėstas paruoštas!
Moliūgų nektaras
Kaip paruošti:
1. Išimkite moliūgo sėklas. Supjaustykite jį nedideliais gabalėliais. Pašalinkite kriaušių šerdeles. Supjaustykite vaisių į 4 dalis. Morką supjaustykite nelabai dideliais gabalėliais.
2. Dėkite paruoštus produktus į puodą. Užpilkite juos vandeniu. Užvirinkite, virkite ant nedidelės ugnies po dangčiu 20 min.
3. Sutrinkite daržoves blenderiu iki vienalytės masės. Jei mišinys gavosi labai tirštas, įpilkite truputį vandens.
4. Berkite citrinos rūgštį ir cukrų. Kruopščiai viską permaišykite. Vėl užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 5 min.
5. Išpilstykite verdantį nektarą į sterilizuotus stiklainius. Užsukite juos dangteliais. Apverskite dugnu į viršų ir apkamšykite apklotu. Palikite kol pilnai atauš. Viskas!
Džiuginkite save aromatingu moliūgų nektaru net šalčiausiomis ir niūriausiomis dienomis. Naudokite ryškią tyrę kaip padažą prie mėsos, priedą pieniškoms košėms ir varškei. Pasiimkite į darbą skanios pastilės ir taip gaukite vitaminų. Gero apetito!