Receptai

Sauso sūdymo skumbrė

Ingredientai

  • skumbrė 1 vnt
  • druska 1,5 valgomojo šaukšto
  • cukrus 1,5 arbatinio šaukštelio
  • saulėgrąžų aliejus 1 valgomasis šaukštas
  • lauro lapai 4 vnt
  • malti juodieji pipirai 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

Skumbrę atšildykite, nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus, išvalykite vidurius. Ypatingą
dėmesį skirkite juodos plėvelės pašalinimui pilvo viduje, kitaip sūdyta žuvis bus karti.

 

Padarykite dvi įpjovas išilgai stuburo, išimkite jį ir pašalinkite iš file kaulus, kiek įmanoma.

Dėkite žuvies puseles ant maistinės plėvelės pilvu į viršų, pabarstykite druska ir cukrumi, apliekite aliejumi ir ant vienos pusės išdėliokite lauro lapus.

Sujunkite file puseles ir apvyniokite 2-3 plėvelės sluoksniais. Paskui dėkite žuvį į
plastikinį maišelį ir dėkite į šaldytuvą parai. Per tą laiką pageidautina žuvį apversti 1-2
kartus.

Tegu jūsų nebaugina trumpas žuvies sūdymo laikas: skumbrei pilnai pakanka paros tam,
kad gerai persisunktų druska ir prieskoniais. Esant pageidavimui, lauro lapus galite
pakeisti citrina ir dėti truputį džiovinto raudonėlio.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page