Receptai
Šio recepto aš ieškojau labai ilgą laiką. Dabar šis moliūgų desertas dažnas mano namuose. Toks moliūgas tinka net prie arbatos!
Šio recepto aš ieškojau labai ilgą laiką. Aš norėjau, kad moliūgo gabalėliai gautųsi dideli, skaidrūs ir
persisunkę sirupo. Galiausiai aš radau receptą, kurio taip ilgai ieškojau.
Dabar šis moliūgų desertas dažnas mano namuose. Toks moliūgas tinka net prie arbatos!
Paruošti saldėsį nebus sunku. Reikia tik moliūgo ir cukraus, kurį galima pakeisti medumi. Tačiau man
nepatinka, kai medus kaitinamas, juk tada jis netenka visų savo naudingųjų savybių.
Aš manau, kad tai negerai. Todėl visada naudoju cukrų.
Taigi, paruošimo procesas:
Moliūgą supjaustykite gabalėliais nelabai smulkiai, maždaug taip:
Paimkite karščiui atsparią formą ir išdėliokite moliūgą vienu sluoksniu. Įpilkite maždaug 50 ml vandens,
kad moliūgas nepriliptų prie formos dugno iškart. Kiek vėliau jis išskirs sultis, todėl nepersistenkite su
vandeniu, nes gausis vandeningas.
Dabar pabarstykite moliūgą cukrumi, kurio kiekį reguliuokite pagal moliūgo saldumą ir savo skonį. Bet
žinokite, kad cukrus pilamas per du kartus.
Pirmą kartą pabarstę cukrumi pašaukite moliūgą į orkaitę. Moliūgas ims garintis, o vanduo garuoti. Tada
moliūgas taps minkštas ir atrodys štai taip:
Tuo metu ir pabarstykite saldumyną cukrumi antrąkart arba apliekite medumi. Grąžinkite į orkaitę dar 10
minučių. Šio laiko pakaks, kad cukrus ištirptų, o moliūgas taptų skaidrus.
Jis gaunasi panašus į gintarą ir tiesiog tirpsta burnoje!