Sveikata ir grožis

Nesirkite: rudeninių receptų su imbieru penketukas

Imbieras – ideali priemonė kovai su sezoniniais virusais ir infekcijomis. Ši aštroka šaknis stiprina jūsų imunitetą ir mažina beprasidedančių ligų pasireiškimus.

Imbieras – daugybės maistinių medžiagų, vitaminų bei mineralų, būtinų organizmui rudens-žiemos periodu, šaltinis.

Jis pasižymi antibakterinėmis ir antiseptinėmis savybėmis, tonizuoja ir suteikia jėgų.

Citrusinis imbiero gėrimas

Jums prireiks pusantro litro vandens, 1 citrinos, 1 apelsino, 5 mėtos šakelių, 3 valgomųjų šaukštų medaus, pusės arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, 5 cm imbiero šaknies.

Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis. Imbierą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite,smulkiai supjaustykite mėtą. Užpilkite imbierą verdančiu vandeniu, dėkite mėtą ir juoduosius pipirus, permaišykite ir palikite pastovėti. Dėkite medų, permaišykite ir perkoškite. Sumaišykite su citrusų sultimis, išpilstykite į stiklines ir patiekite karštą.

Morkų salotos su imbieru, riešutais ir razinomis

Paimkite 140 g razinų, 400 g morkų, druskos pagal skonį, pusę arbatinio šaukštelio medaus ar cukraus, 50 g graikinių riešutų branduolių. Užpilui jums prireiks 5 cm imbiero šaknies, 1 citrinos, 1 apelsino, 225 g grietinės.

Užvirinkite truputį vandens, užpilkite juo razinas. Imbierą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Iš pusės apelsino išspauskite sultis, sumaišykite su imbieru ir dėkite grietinę. Morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Nuo razinų nupilkite vandenį ir dėkite į morkas, pilkite medų ir berkite druską. Užpilkite salotas užpilu, permaišykite ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Citrinų ir imbiero uogienė

Paruoškite 6 citrinas, 50 g imbiero šaknies, 550 g cukraus, 150 ml vandens, 2 anyžiaus žvaigždutes.

Kruopščiai nuplaukite citrinas ir imbierą. Berkite cukrų į puodą ir dėkite anyžių. Užpilkite cukrų vandeniu, išmaišykite ir kaitinkite, kol cukrus pilnai ištirps. Virinti negalima! Citrinas supjaustykite labai plonomis riekutėmis, leiskite jas į cukraus sirupą ir permaišykite. Imbierą nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į citrinas. Virkite uogienę pusę valandos ant lėtos ugnies. Kai sirupas patamsės, uogienė bus gatava. Skystas sirupas su laiku sutirštės, todėl drąsiai galite supilti uogienę į stiklainius ar vartoti tuoj pat.

Imbierinis keksas su razinomis ir cukatomis

Jums prireiks 100 g sviesto, 80 g pieno, 2 kiaušinių, 150 g medaus, 450 g miltų, 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, 2 arbatinių šaukštelių džiovinto imbiero miltelių, žiupsnio druskos, 80 g razinų, 80 g bet kokių cukatų.

Išsijokite ir sumaišykite visus sausus ingredientus. Ištirpinkite sviestą, pilkite medų ir pieną, permaišykite.

Kiaušinius išplakite blenderiu. Į sausus ingredientus pilkite pieno ir medaus mišinį, paskui kiaušinius. Kai permaišysite, berkite razinas, cukatas ir išmaišykite. Pilkite mišinį į kepimo formą ir kepkite 190 laipsnių
temperatūroje valandą.

Imbieriniai sausainiai

Paimkite 80 g sviesto, kiaušinį, 30 g medaus, 300 g miltų, arbatinį šaukštelį malto džiovinto imbiero, 2 kapsules kardamono, arbatinį šaukštelį malto cinamono, 100 g cukraus, 5 g kepimo miltelių, aguonų, sezamo, riešutų pagal skonį.

Sumaišykite sausus komponentus: miltus, pusę cukraus normos, kepimo miltelius, maltą cinamoną ir imbierą, grūstą kardamoną. Atskirkite baltymą nuo trynio, sumaišykite trynį su medumi, dėkite sviestą.

Palaipsniui berdami miltus, užmaišykite tešlą – ji turi gautis elastinga. Susukite tešlos rutulį ir dėkite į šaldytuvą. Iškočiokite tešlą į 3-4 mm storio lakštą, išpjaukite sausainius. Kepkite sausainius 7 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Iš baltymo, suplakto su cukrumi, padarykite morengą, padenkite sausainius, pabarstykite aguonomis, sezamu ir riešutais ir grąžinkite sausainius į karštą, tačiau išjungtą orkaitę 5 min.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page