Receptai

Neįprasto ir skanaus užkandžio iš morkų, kurį įsimylėjau nuo pirmo kąsnio, receptas

Prieš kelis mėnesius šis receptas tapo pastovus mano racione. Po pirmojo kąsnelio aš įsimylėjau šį
užkandį negrįžtamai. Jau visos draugės paprašė manęs recepto. Tokį užkandį galima paruošti tiek
paprastai vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Pagrindui jums prireiks tokių ingredientų:

– 500 g morkų (maždaug 3 vnt)
– 5 kiaušiniai
– pusė arbatinio šaukštelio druskos

Įdarui jums prireiks tokių ingredientų (įdaras gali būti bet koks):

– 240 g krabų lazdelių
– 250 g morkų „korėjietiškai“
– 1 didelis agurkas
– 2 skiltelės česnako
– 100 g majonezo

Pereiname prie gamybos proceso

Morkas nulupkite ir sutarkuokite vidutine trintuve.

Į keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite ir troškinkite morkas apie 15 min, kol jos taps minkštos. Keptuvę
uždenkite dangčiu ir nepamirškite pamaišyti.

Svarbus niuansas! Morkos neturi apkepti! Mums to nereikia.

Gatavas morkas dėkite į lėkštę, kad jos atauštų.

Dabar kiaušiniai. Sumuškite juos, atskyrę baltymus nuo trynių.

Į baltymus berkite druską ir suplakite mikseriu iki tvirtų putų. Tam prireiks kelių minučių.

Morkas berkite į trynius ir permaišykite.

Palaipsniui supilkite baltymų masę į trynius su morkomis.

Naudingas patarimas. Kad baltymai nesukristų, maišykite juos plastikine mentele ar mediniu šaukštu, o
metalinių įrankių venkite.

Tešla turi būti orinė ir švelni.

Skardą uždenkite kepimo popieriumi, tik imkite kokybišką.

Išpilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite.

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pašaukite skardą su tešla 15 min.

Po to, kai gatavas paplotis atauš, uždenkite darbastalį kepimo popieriumi ir perdėkite paplotį. Viršutinį
popieriaus lapą nuimkite.

Toliau reikia užsiimti vyniotinio įdaru. Jis gali būti bet koks, net saldus. Tada jums išeis desertas.

Tačiau pas mane šįkart krabų lazdelės, kurias reikia stambiai sutarkuoti, išspausti į jas česnaką ir užpilti
majonezu. Permaišyti.

Taip pat stambiai sutarkuokite agurką ir pašalinkite nereikalingą skystį. Dėkite tolygiai ant morkų papločio
krabų įdarą, o viršuje agurkus. Paskui paskirstykite korėjietiškas morkas.

Visa tai susukite į standų vyniotinį.

Po to vyniotinį susukite į kepimo popierių ir dėkite į šaldytuvą 60 min, kad jis persisunktų.

Prieš patiekdami supjaustykite vyniotinį porcijomis.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page