Receptai
Tiesiog supjaustome vakare 2 kopūsto gūžes, o ryte gauname stulbinantį užkandį!
Šis receptas – mūsų mėgstamiausias jau daugelį metų.
Kiekvieną rudenį darau tokius kopūstus super greitame marinate, kuo sukeliu visų savo namiškių ir svečių susižavėjimą. O jau kaip skanu patiekti tokius kopūstus su bulvėmis! Mmm, pirštelius apsilaižysi.
Pagrindiniai ingredientai:
- vanduo – 1,5 l
- baltagūžiai kopūstai – 2-3 kg
- cukrus – 9 valgomieji šaukštai
- morkos – 2-3 vnt
- 9% actas – 200 ml
- druska – 2 valgomieji šaukštai
- česnakas – 5-6 skiltelės
- malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
Kaip ruošti:
Iš pradžių reikia padaryti sūrymą: įpilti į puodą vandenį, suberti cukrų ir druską, supilti actą, pridėti maltų pipirų. Leisti užvirti.
Kopūstus tuo metu nuplauti, išpjauti kotus, supjaustyti į 8-10 dalių.
Nuskusti morkas, stambiai sutarkuoti, supjaustyti česnaką.
Viską sumaišius dėti į indą su kopūstais, užpilti sūrymu.
Kai tik kopūstai atauš, dėti į šaldytuvą parai.
Viskas , skaniausias užkandis paruoštas!
Tai jums tikrai patiks!