Receptai
Sumuštiniai su šprotais ir lydytu sūriu
Sumuštinius su šprotais gaminu su skirtingas mišiniais, kurias sutepu duoną. Jie suteikia užkandžiui ne tik skirtingą skonį, bet ir išvaizdą.
Šiems mišiniams puikiai tinka lydytas, varškės ar kietasis sūris, morka, česnakas, majonezas, švieži ar rauginti agurkai ir kiaušiniai.
Variantų gausybė. Šiandien bus skaniausi sumuštiniai su šprotais ir lydytu sūriu bei raugintais agurkais.
Ingredientai:
– 7 riekės juodos duonos
– 1 skardinė šprotų
– 100 g sūrio (lydyto)
– 2 vnt agurkų (raugintų)
– 3 skiltelės česnako
– ½ ryšulėlio krapų
– ½ ryšulėlio petražolių
– pagal skonį maltų pipirų
Paruošimas:
1. Skaniausios užtepėlės paruošimui į blenderį dedame raugintus agurkus ir nuluptas česnako skilteles. Raugintus agurkus galima pakeisti marinuotais.
2. Dedame lydytą sūrį (2 valgomuosius šaukštus su dideliais kaupais, 100 g), šiek tiek maltų pipirų ir žalumynus (pas mane krapai ir petražolės). Jei nemėgstate petražolių, dėkite tik krapus. Žalumynai suteikia puikų skonį ir gražią spalvą.
3. Gerai susmulkiname ir gauname žalią nelabai tirštą mišinį. Ir skonis, ir aromatas puikus.
4. Pagrindui galima naudoti bagetę, krekerius arba duoną pagal jūsų skonį, kaip pas mane. Ją galima padžiovinti keptuvėje arba orkaitėje (aš naudoju šviežią duoną). Perpjauname riekes į 4 dalis.
5. Tolygiai paskirstome ant riekių paruoštą sūrio užtepėlę.
6. Ant jos dedame šprotus (nedidelius) ir sumuštiniai beveik paruošti. Man gavosi 28 vnt (priklauso nuo žuvies kiekio).
7. Belieka tik išdėlioti sumuštinius ant lėkštės ar serviravimo lentelės, pabarstyti žalumynais (pas mane petražolės) ir patiekti. Tokie sumuštiniai su šprotais ir lydyto sūrio užtepėle gaunasi neįtikėtinai aromatingi ir skanūs. Gero apetito!!!