Gyvenimo ritmu

Supjaustau gabaliukais, kruopščiai pakuoju į maišelius, darau ruošinius metams iš 4 kg mėsos. Sugaištu 1 dieną

Specialistai tikina, kad užšaldyti mėsą ir neprarasti skoninių savybių neįmanoma. Tai tiesa. Bet egzistuoja 2 šaldymo būdai, kurie iš esmės skiriasi vienas nuo kito. Šokinis šaldymas – mėsos užšaldymas -40 laipsnių temperatūroje . Toks užšaldymas laikomas teisingu, mėsos skaidulos nepažeidžiamos, o atšildant mėsa nepraranda skoninių savybių. Namų sąlygomis tokio efekto nepasieksime, bet galima pasinaudoti antru būdu.

Buitinis šaldymas – mėsos šaldymas namų sąlygomis. Buitinio šaldytuvo šaldymo kameros temperatūra paprastai nesiekia ir pusės idealios šaldymo temperatūros. Todėl ilgai šaldant ant mėsos atsiranda dideli ledo kristalai, mėsos skaidulos pažeidžiamos, o rezultate gaunamas beskonis ir sausas gumos gabalas, kaip jį beruoštum.

Šviežia mėsa laikoma 5 dienas nulinėje kameroje, apvyniota rankšluosčiu. Kasdien rankšluostį reikia keisti.

Mėsos šaldymo taisyklės

  1. Mėsos gabalą nuvalyk rankšluosčiu, kad pašalintum nereikalingą drėgmę.
  2. Ruošinius steikui ar muštiniams supjaustyk porcijiniais gabaliukais ir dėk ant pergamentinio popieriaus.

Dėk ruošinius ant popieriaus į šaldiklį 3 valandoms.

3.Po 3 val reikia išimti ir būtinai užvakuumuoti arba stangriai apsukti maistine plėvele. Tai reikalinga tam, kad su laiku mėsa nepavirstų ledo gabalu.

4.Faršą galima paruošti tokiu pat būdu: susmulkinti mėsą mėsmalėje, užvakuumauoti ir laikyti šaldymo kameroje.

5.Kad žinotumėte, kad mėsa tinka vartojimui, užklijuokite ant plėvelės ar vakuuminio maišelio lipduką su šaldymo data.

Tokie ruošiniai laikomi 3 mėnesius.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close