Receptai

Greitas varškės tortas su apelsinais

Varškės tortai ne pirmą sezoną yra populiarumo pike ir tai nestebina.

Jie lengvi – gabalėlio nebus per daug užbaigiant pačią sočiausią puotą. Paprastai žymiai mažiau kaloringi nei tortai su sviestiniu kremu…O dar daugelį jų galima pagaminti labai lengvai,negaištant valandų virtuvėje šedevro kūrimui.

Tortukas, pagamintas pagal žemiau pateiktą receptą būtent toks. Bet prie visa ko – jis apstulbins susirinkusius už stalo skonio didingumu. Jį galima patiekti tiek su gaiviais gėrimais, tiek su puodeliu karštos arbatos ( skonio harmonijai – geriau žalios).

Ingredientai:

  • 650 g varškės
  • 160 g sausainių
  • 40 g želatinos
  • 1 apelsinas
  • vanilinas
  • 140 g cukraus
  • 150 ml vandens
  • 200 g grietinės

Paruošimo būdas:

  1. Ištirpinkite želatiną karštame vandenyje, pamaišydami, kad procesas eitų geriau.
  2. Palikę ištirpusį želatiną aušti, užsiimkite varškine deserto dalimi. Sumaišykite varškę ir grietinę į vienalytę masę blenderio pagalba. Pridėkite truputį vanilino.
  3. Įpilkite į varškę želatiną, gerai permaišykite.
  4. Apelsiną nulupkite, pašalinkite nuo skiltelių odeles ir kauliukus, minkštimą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  5. Sutrupinkite sausainius.
  6. Išdėkite dalį varškės masės į torto formą. Viršuje dėkite truputį apelsino ir sausainių. Padarykite antrą varškės sluoksnį ir vėl papildykite jį vaisiumi ir sausainiais.
  7. Baigę torto formavimą dėkite jį į šaldytuvą 3-4 val.
  8. Išimkite gatavą tortą ir atsargiai apverskite formą, dėdami jį ant lėkštės.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close