Receptai

Gaminu pusryčiams per 10 minučių! Neįprasti blynai picos stiliuje

Nieko skanesnio pusryčiams jūs nerasite! Šie blynai visada būna kitokio skonio. Nė nepastebėsite, kaip pusryčiai jau bus paruošti, o vienos porcijos, patikėkite, bus maža.

Ingredientai:

– kefyras (250 ml) – 1 stiklinė
– sūris (picos mocarela ar kitas jūsų mėgstamas sūris) – 70 g
– kumpis (kalakutienos, bet koks jūsų mėgstamas ar dešra) – 100 g
– kvietiniai miltai – 1 stiklinė
– druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
– cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio
– soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
– paprika (oranžinė, maža) – 1 vnt
– pomidoras (nedidelis) – 1 vnt
– žalumynai (svogūno laiškai ir petražolės) – 2 šakelės
– saulėgražų aliejus (blynų kepimui)
– kiaušiniai – 2 vnt

Paruošimas:


– Pilame į indą kefyrą, dedame cukrų, sodą ir druską, sumaišome. Laukiame kefyro ir sodos reakcijos.

– Ruošiame produktus, kurių mums prireiks blynams. Aš naudosiu mocarelos sūrį picai, jis labai gerai lydosi. Blynams aš paėmiau kalakutienos kumpį.

– Kumpį pjaustome mažais kubeliais, sūrį tarkuojame vidutine trintuve. Įmušame kiaušinius. Viską pilame į kefyrą ir maišome.

– Sijojame miltus. Man išėjo lygiai stiklinė, 250 ml talpos. Užmaišome tešlą.

– Pomidorą, pipirą ir žalumynus pjaustome labai smulkiai. Dedame į tešlą.

– Viską kruopščiai permaišome. Tešla paruošta kepimui.

– Į keptuvę pilame aliejaus, kaitiname ir šaukštu dedame tešlą. Mano keptuvė 24 cm diametro. Joje aš patalpinau 3 – 4 blynus. Blynus reikia dėti per atstumą, kepimo procese jie „auga“. Kepame iš vienos pusės ant vidutinės ugnies.

– Apverčiame, mažiname ugnį iki minimumo, uždengiame blynus dangčiu ir kepame, kol kita pusė taps gražios spalvos.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page