Patarimai

Kaip suteikti šviežumo padžiuvusiai duonai

Nepraradusi kokybės savybių, duona gali būti laikoma 3 paras. Tačiau jei nėra kur gauti šviežios duonos, jūs galite vėl suminkštinti jūsų turimą padžiuvusią duoną.

Šiam metodui prireiks paprasto puodo ir kiaurasamčio.

1. Dėkite sausas duonos riekes ar visą kepalą ant kiaurasamčio ir pastatykite ant puodo su verdančiu vandeniu. Svarbu, kad vanduo neliestų duonos, kitaip ji pavirs koše.

2. Palaikę padžiuvusias riekes 5-7 minutes, gausite visai minkštas, tinkamas vartojimui.
Šio būdo trūkumas yra būtinybė pastoviai kontroliuoti procesą – produktas gali prisigerti per daug drėgmės ir jį teks džiovinti.

Kaip dar „reanimuoti“ duoną:

– susukite padžiuvusią duoną į švarią drėgną popierinę servetėlę 5 minutėms, paskui pašaukite į vos įkaitintą orkaitę 20 min.

– padžiuvusią duoną, meduolį ar kitus duonos gaminius dėkite į mikrobangų krosnelę 1 min. Šis būdas taip pat atšviežins ir sudžiuvusį produktą padarys vėl minkštu.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page