Receptai
Trumpai rauginti pomidorai maišelyje
Brangūs mūsų skaitytojai, norime jums pasiūlyti puikų receptą – trumpai raugintus pomidorus maišelyje.
Pagal skonį jie gaunasi kaip iš statinės, tačiau ne tokie rūgštūs ir aitrūs. Žodžiu, reikia skubiai
pasigaminti, nepasigailėsite.
Ingredientai:
– pomidorai 1 kg
– česnakas 2 galvutės
– krapai 50 g
– druska 1 valgomasis šaukštas
– cukrus 1 arbatinis šaukštelis
– maišelis arba kepimo rankovė
Trumpai rauginti pomidorai maišelyje. Receptas žingsnis po žingsnio
1. Paimkite pusę pomidorų ir nupjaukite uodegėlės dalį.
2. Česnaką supjaustykite plokštelėmis, krapus susmulkinkite. Česnaką ir krapus padalinkite į 2
dalis.
3. Pomidorus, kuriuos pasiruošėte, dėkite į maišelį, dėkite krapus ir česnaką (pusę), taip pat pusę
normos druskos ir cukraus.
4. Dabar baikite pjaustyti likusius pomidorus, dėkite česnaką ir krapus, druską ir cukrų. Mes dedame
etapais, kad prieskoniai geriau pasiskirstytų maišelyje.
5. Užriškite maišelį (geriau naudoti kepimo rankovę) aukščiau pomidorų, kad būtų galima juos
laisvai permaišyti.
6. Perdėkite į antrą maišelį. Palikite ant virtuvės stalo 2 dienas. Galite permaišyti kartą per parą.
7. Viskas, praėjus šiam laikui, dėkite pomidorus į dubenį ar stiklainį ir galima valgyti!