Receptai

Turkiški orkaitėje kepti baklažanai su mėsa – genialiai paprasta ir skanu!

Ingredientai:

  • baklažanai – 5 vnt
  • jautienos faršas – 250 g
  • svogūnai – 4 vnt
  • česnakai – 2 skiltelės
  • paprikos – 2 vnt
  • petražolės – nedidelis pundelis
  • aliejus
  • druska, pipirai pagal skonį
  • cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio

Užpilui:

  • pomidorų pasta – 2 valgomieji šaukštai
  • vanduo – 1,5 stiklinės

Paruošimas:

Nulupame baklažanų odelę kaip parodyta foto.

Darome gilią išilginę įpjovą vienoje pusėje ir užpilame sūriu vandeniu 30 min, kad jie truputį suminkštėtų, o taip pat kad išeitų kartumas.

Paskui nusausiname ir iš visų pusių aptepame aliejumi.

Dedame baklažanus į skardą, suteptą aliejumi, pageidautina įpjova aukštyn.

Kepame iki minkštumo 180 laipsnių temperatūroje.

Įdarui: smulkiai supjaustome svogūną ir susmulkiname česnaką. Apkepame iki minkštumo aliejuje.

Dedame nedideliais šiaudeliais supjaustytą papriką ir susmulkintas petražoles.

Dedame į keptuvę faršą, sūdome, beriame pipirų ir kepame kol pabals.

Baklažanus išimame iš orkaitės ir šaukšto bei peilio pagalba atidarome, kad viduje atsirastų vietos, kur dėsime įdarą. Šaukštu galima truputį įspausti vidurį, kad atsirastų daugiau vietos. Neišimant iš skardos.

Vidų pabarstome cukrumi (tik žiupsnelį).

Pripildome mėsos įdaro ir puošiame pomidoro griežinėliais ir paprikos gabalėliais.

Atskiedžiame pomidorų pastą vandeniu ir pilame į skardą.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20-30 min.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page