Receptai
Užkandinis bulvių tortas su įdaru
Užkandinio blynų torto su įdaru receptas. Blynus darome iš tarkuotų bulvių, paeiliui kepame keptuvėje Sluoksniuojame įdaru iš kiaušinių, minkšto sūrio, žalumynų ir marinuotų svogūnų, kurie suteikia patiekalui ypatingą aštrų ir saldžiarūgštį skonį. Patiekalas tiesiog idealiai tiks šventiniam stalui, jis sotus ir skanus, patraukliai atrodo.
Ingredientai
– bulvės 1 kg
– kiaušiniai 2 vnt
– miltai 5 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai įdarui 3 vnt
– lydyti sūreliai 2 vnt
– svogūnas 1 vnt
– cukrus 1,5 arbatinio šaukštelio
– actas 2 valgomieji šaukštai
– žalumynai 20 g
– majonezas 4 valgomieji šaukštai
– grietinė 4 valgomieji šaukštai
– druska pagal skonį
Pasiruoškite visus produktus patiekalo gamybai. Nuskuskite bulves, kruopščiai nuplaukite, smulkiai sutarkuokite. Bulvių tarkius pilkite į gilų indą, berkite druskos, permaišykite ir palikite 10 minučių, kad bulvės išleistų sultis.
Per tą laiką užmarinuokite svogūnus. Galvutę nulupkite, supjaustykite plonomis juostelėmis, užpilkite karštu vandeniu, kad jis vos padengtų daržovę. Pilkite actą, cukrų ir druską, permaišykite, palikite marinuotis 15 min.
Bulves rankomis nuspauskite, nupilkite skystį. Įmuškite į bulves kiaušinius, berkite miltus. Mišinį kruopščiai permaišykite kol taps vienalytis.
Nedidelę keptuvę gerai įkaitinkite, paviršių sutepkite aliejumi, dėkite 3 valgomuosius šaukštus bulvių masės, paskirstykite po visą keptuvės perimetrą. Kepkite bulvių paplotį 2 minutes iš vienos pusės, paskui apverskite, kepkite kol parus.
Paruoškite įdarą. Kiaušinius iš anksto kietai išvirkite, smulkiai sutarkuokite. Lydytus sūrelius šiek tiek pašaldykite, kad jie būtų kietesni, paskui sutarkuokite. Šviežius žalumynus smulkiai sukapokite peiliu. Ant plokščios lėkštės dėkite vieną bulvių paplotį. Grietinę ir majonezą sumaišykite, nedidelį kiekį gauto padažo tepkite ant papločio iš vienos pusės, paskirstykite. Dėkite dalį smulkintų kiaušinių.
Marinuotų svogūnų skystį nupilkite, nedidelę porciją dėkite ant kiaušinių. Sekantį sluoksnį darykite iš tarkuoto lydyto sūrio ir žalumynų.
Viršuje dėkite antrą sluoksnį, išdėliokite visus įdaro komponentus. Tokiu būdu suformuokite kitus sluoksnius, kol baigsis paruošti produktai.
Viršutinį sluoksnį sutepkite padažu, papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir keptų grybų skiltelėmis.
Taipogi galima puošti savo nuožiūra.
Dėkite jį į šaldytuvą kelioms valandoms, kad atvėstų ir persisunktų sluoksniai.
Gatavą tortą supjaustykite porcijomis.