Receptai
Užkandis iš lydytų sūrelių su krabų lazdelėmis
Ingredientai:
– lydyti sūreliai 2 vnt
– kiaušiniai 4 vnt
– salotų lapai 2-4 vnt
– krabų lazdelės 6 vnt
– majonezas 1 valgomasis šaukštas
– grietinė 1 valgomasis šaukštas
– česnakas 1 skiltelė
– krapai pagal skonį
– graikiniai riešutai 20-30 g
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
1. Atskirai paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite majonezą ir grietinę, dėkite smulkintą česnaką, pabarstykite druska, maltais pipirais, permaišykite iki vienalytės masės.
2. Iš anksto kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Kruopščiai atskirkite visus baltymus nuo trynių. Baltymus ir trynius atskirai smulkiai sutarkuokite. Į baltymus dėkite 1 arbatinį šaukštelį padažo, permaišykite, į trynius dėkite keletą šaukštelių padažo, irgi permaišykite.
3. 2 lydytus sūrelius dėkite į plastikinį maišelį, gerai jį užriškite, dėkite į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių iš kiekvienos pusės, nustatę maksimalų galingumą.
Maišelį atriškite, minkštą sūrį atsargiai iškočiokite kočėlu į ploną kvadratinį lakštą. Dėkite jį kuriam laikui į šaldytuvą, kad minkštas sūrio lakštas šiek tiek sukietėtų.
4. Paskui maišelį perpjaukite peiliu. Ant sūrio lakšto dėkite smulkintus trynius, ištepdami jais visą perimetrą.
5. Ant trynių dėkite baltymų masę, irgi paskirstykite.
6. Šviežius salotų lapelius nuplaukite ir išdžiovinkite, dėkite kelis lapus ant įdaro. Lapelių kiekis priklauso nuo jų dydžio.
7. Krabų lazdeles atšildykite, išvyniokite, dėkite ant lapų 4 krabų lakštus. Šonuose dėkite dar 2 vientisas krabų lazdeles.
8. Maišelio pagalba susukite sūro lakštą su įdaru į standų vyniotinį. Apsukite jį maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms ar nakčiai.
9. Po to vyniotinį iš visų pusių apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais ir krapais. Supjaustykite jį gabalėliais, patiekite.
Gero apetito!